Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Címert is terveznek a gartaiak

Kapuvár - A városrész gazdasági és kulturális fejlődéséért alapítványt hoztak létre a gartaiak. Már idén különböző programokra várják az érdeklődőket és elkészítenék Garta címerét is.
– Áprilisban hoztuk létre a „Gartáért Alapítványt" – ismertette az egyik legfiatalabb civil szervezet első lépéseit Pintér Gábor. Az alapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta, az ötfős kuratórium az elmúlt hónapokban kidolgozta a szervezet céljait. Ezek között előkelő helyet foglal el Garta fejlesztésének támogatása, a városrész szépítése.

Szeretnék megőrizni Garta kulturális hagyományait, elősegíteni azok gyűjtését. – Fontosnak tartom az egyházi élet támogatását is, ezt szintén felvettük céljaink közé, akárcsak a gartai sportélet fellendítését – tette hozzá Pintér Gábor. Az alapítvány emellett előadások, megemlékezések szervezésével teszi színesebbé Garta közösségi életét. Ismeretterjesztő előadásokat tartanak a Biblia és a reneszánsz év témakörében.

Pintér Gábor
Pintér Gábor

Az alapítvány egyik legfontosabb törekvése, hogy a történelmi múlttal büszkélkedő városrésznek saját címere legyen. Ennek alapjait most is kutatják.

– A működési költségek előteremtésében nemcsak a helyiekre számítunk, több pályázatot is benyújtunk a határozott elképzelések megvalósítására – mondta a gartai képviselő. Egyik sürgős feladatuknak tekintik a városrész központi artézi kútjának és környékének rendbetételét.

A kút és környékének rendbehozatalát az alapítvány az egyik legsürgetőbb feladatának tekinti.
A kút és környékének rendbehozatalát az alapítvány az egyik legsürgetőbb feladatának tekinti.

A működési költségek előteremtésében nemcsak a helyiekre számít az alapítvány, több pályázatot is benyújt a határozott elképzelések megvalósítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vonzó a háziorvosi állás

Rábaköz - A rábaközi háziorvosok átlagéletkora ötvenöt év és egy doktorhoz átlagosan három település… Tovább olvasom