Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Bércsökkentést kér a polgármester

A Csorna környéki polgármesterek valamennyien kapnak tiszteletdíjat, illetve illetményt. A negyvenkét községvezető közül tizenketten főállásúak.


A rábapordányi polgármester sokallta a neki megállapított illetményt. Pásztorné Szakács Gabriella azt kéri a képviselő-testülettől: csökkentsék az összeget. Csorna környékén valamennyi településvezető részesül tiszteletdíjban. Többen közcélra ajánlanak fel kisebb-nagyobb összegeket. Az kifizetések bruttóban értendők, ahol nem, ott azt jelezzük.

Acsalagon Szilágyi Andrásné 115 ezer forint tiszteletdíjat kap, Szabó András árpási polgármesternek 160 ezer forintban állapították ezt meg. A bágyogszováti Horváth László 232 ezer forintot kap, barbacsi kollégája, Giczi András 173 ezret. Bodonhely főállású vezetője, Kenesei Ferenc 270 ezret keres. Varga Tamás Bogyoszlón 160 ezer forintos tiszteletdíjért dolgozik. Bősárkányban a főállású Szalay Imre illetménye 385 ezer forint. A környék legkisebb községének polgármestere, Csepi Éva 140 ezer forintos tiszteletdíjért tevékenykedik.

Dörben Dóczy Géza járandósága 90 ezer forint. Az egyedi Vadosné Varga Katalin tiszteletdíját 154 ezer forintban határozták meg. Enese polgármestere, Mesterházy József főállású, 386 ezer forint a fizetése. Farádon Szalai Zoltánnak bruttó 251 ezer forintja van.

Hokstok Imre Győrsövényházon 340 ezer forintot kap havonta főállásúként, a jobaházai Tóth Mihályné tiszteletdíja 179 ezer forint.

Pásztorné Szakács Gabriella sokallja a számára megállapított illetményt. Kéri csökkentését.
Pásztorné Szakács Gabriella sokallja a számára megállapított illetményt. Kéri csökkentését.

Zsédely Zsigmond Kisbaboton 67 ezer forint nettót kap kézhez. Kónyban Aller Imre szintén főállásban tevékenykedik, 385 ezer forintért. A maglócai Blága Tibor 110 ezer forintot kap. Németh Erzsébet Magyarkeresztúron 70 ezret. A polgármester megjegyezte: az összeget a falunapra, a Keresztúr települések találkozójára, rendezvényekre fordítja.

Markotabödöge új polgármesterének, Horváth Sándornak 150 ezer forint a tiszteletdíja, a mérgesi Balázs Vincének 62 ezer forint a nettója. Páliban Póczik András 150 ezer, Pásztoriban Roncs Gábor 139 ezer forint tiszteletdíjat kap. Utóbbi az előző ciklusban nem vett fel pénzt, közcélra ajánlotta fel. A potyondi Molnár Vilmos díját 140 ezer forintban állapították meg, Rábacsanakon Telekesi Józsefét 175 ezerben, Kovács Teodóráét Rábacsécsényben 115 ezerben szabályozták.

Rábapordány polgármestere, Pásztorné Szakács Gabriellarészmunkaidős főállású. Illetményét testülete 290 ezer forintban határozta meg. Ő azonban sokallja ezt.

– A fizetésemet tárgyaló napirendnél nem voltam jelen az ülésen. Később tudtam meg az összeg nagyságát. Már megírtam kérésemet a képviselő-testületnek, hogy ezt az összeget csökkentsék – mondta a Kisalföldnek Pásztorné Szakács Gabriella.

Fehértó első embere, Tóth Alice nem kívánta közölni illetményét, arra hivatkozva, hogy van a községben éppen elég feszültség enélkül is.
Rábaszentandráson is új polgármestert választottak októberben. Nagy László tiszteletdíja 154 ezer forint. Rábaszentmihályon Horváth Gábor főállású, 160 ezer nettóért. Rábaszentmiklóson Németh Szabolcs tiszteletdíja 96 ezer forint. Rábatamásiban is új a községvezető. Molnár Norbert 357 ezer forintot kap a munkáért.

Rábcakapin Németh Ottó tiszteletdíja 155 ezer forint, hozzátette, már öt éve. Soboron Nemes László nettó utalása 136 ezer forint. A községvezető a pénz egy részét közcélra ajánlja fel: civil szervezeteknek, az egyházaknak, a néptáncosoknak. Sopronnémetiben Bognár Sándornak egyelőre nem állapított meg képviselő-testülete tiszteletdíjat. Szanyban Németh Gergely ebben a ciklusban már főállásúként tevékenykedik, 386 ezer forintért. Ugyancsak főállású a szili Lengyel Lajos, 328 ezerért.

Szilsárkányban Zöld Péter 126 ezer forintot, Tárnokrétiben Jankovits Ferencné 168 ezret, Vágon Pálfi Imre 173 ezret keres. A zsebeházai Nagy Gáborné tiszteletdíja 125 ezer forint.

Bezi polgármesterének, Bősze Kornélnak a tiszteletdíja bruttó 77 ezer forint.

Fehértó első embere, Tóth Alice  nem kívánta közölni illetményét, arra hivatkozva, hogy van a községben éppen elég feszültség enélkül is.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. nyuszómuszó 2010. november 13. 19:06
  „Szerintem meg nem csökkentetni kéne a bért hanem felajánlani mint sokan mások ha sokalja az összeget!Pl: Ovoda”
 • 21. ficki 2010. november 12. 16:15
  „És még annyit, hogy a szomszédos Bágyogszováton 1300 lakossal a polgármester fizetése 232 ezer. Azt már végképp nem értem, hogy Bodonhelyen miért kell főállású polgármester. Azért el lehetne gondolkozni ezen is...”
 • 20. ficki 2010. november 12. 10:01
  „18. hozzászólás sivatag66

  Teljesen igazad van, akkor valószínű Bodonhelyen is lehetne még mit tenni a faluért, nemcsak Kenesei urat kitüntetni a busás fizetéssel. Azért ő is elgondolkodhatna a fizetéscsökkentésen. Azért durva, Rábapordány 1000 lakos 290.e Ft , Bodonhely 300 lakos 270.e Ft. De nyilván Bodonhelyen annyi a tennivaló, hogy a polgármester ki sem lát belőle...”
 • 19. lie 2010. november 12. 09:29
  „Ez egyszerű népszerűséghajhászás. Azért van aki jól látja a helyzetet, de szerintem a többség sajnos nem. Sok ember megvezethető ezzel a trükkel, és ez szomorú, bár sok más ember is hasonló "politikát" folytat...”
 • 18. sivatag66 2010. november 12. 00:29
  „3. hozzászólás ficki 2010.11.09. 15:55

  Azért az is durva, hogy egy 300 fős falu polgármestereként (lásd Bodonhely) 270.000 Ft-ot lehet keresni. Azért ez már nem semmi! Még hogy nincs jó világ!
  Igazad van,ha körülnézne a "saját portáján " ,minimum 2-3 havi díját oda adná más célra,pl.járda.........”
 • 17. pancser 2010. november 11. 23:42
  „Olcsó népszerűséghajhászás, ennyi és nem több befeketet a jövőbe. milyen rendes ember mondják és megválsztják újra. Egyébként mindig az a véleményem: aki mogyoróval fizet az majmot kap!. Nem az a jó polgármester aki sokallja a fizetését, a jó polgármesternek egészen más ismérvei vannak!”
 • 16. Nooormális? 2010. november 11. 18:11
  „Mindenki megfeledkezik arról, hogy itt bruttó fizetésekről van szó.
  Ha az ide írkálók közül bárkinek is lenne igazi rálátása egy polgármester feladataira, nem sokalná ezeket az összegeket. Természetesen feltételezve, hogy az illető polgármester rendesen igyekszik végezni a feladatait.
  Egy polgármester munkaideje napi 24 óra. Ha jól dolgozik, az illetményének sokszorosát szerezheti meg a települése számára. (Pásztorné ilyen, kár, hogy ezt a bejelentést az újságírónak megtette, csendben elegánsabb lett volna...)
  Még valami: a falvak jelentős részében a képviselők nem veszik fel az illetményüket, de botorság lenne ezt egy polgármestertől elvárni. (Milyen jogon kérhetnénk bármit is számon?)”
 • 15. tiha 2010. november 11. 17:29
  „Micsoda rendes ember ez a Pásztorné!????
  Sokallja az illetményét, ami napi 6 óra munkáért 290.000 Ft!!!
  És ezt utólag közli a képviselő testülettel (lehetséges azért, hogy bekerüljön az újságba?).
  Az előző ciklusban nem sokallta ez a drága jó ember a megszavazott illetményét és a költségtérítést? Az vajon mennyi lehetett?
  Az az összeg annyival kevesebb volt, hogy akkor minden zokszó nélkül felvette. Nem hiszem. És ha jól tudom, tanárként még egy fizetést is kap a Polgármester Asszony!
  Akkor ez így együtt (polgármesteri illetmény, költségtérítés, tanári fizetés) már meghaladja a városi Polgármesterek fizetését.
  Tényleg nagyszerű, hogy most Pásztorné lemond a neki megszavazott összeg egy részéről (remélhetőleg a nagyobb részéről).”
 • 14. janika 2010. november 10. 19:29
  „A "pancsernek" szerintem semmi köze a Rábapordányból ellopott dolgokhoz, hisz Őt nem is érdekli az, hogy van-e egyáltalán hatóság, vagy falusi elöljáróság, képviselet. A megbízás és a tökös rátermettség sosem a pénzen múlik.A bátorságért pedig a polgármester asszonynak pedig nem a pancserhez kell mennie kölcsönkérni az biztos!”
 • 13. mikoka 2010. november 10. 18:50
  „pancser- nak csak annyit szeretnék szolni hogy nagyon is értékeli a munka után járó pénzt a polgármester asszony DE Ő neki nem minden a pénz viszont a falut lelkesen szolgálja épiti szépiti s összetartja.Nem ott lakom én de ismerem tevékenységét s szeretetét. Atto független sok polgár mesternek kellene igy gondolkodni. Azt hiszem ezzel a cikkel elindult a lavina,lásd Fehértó.”
 • 12. ficki 2010. november 10. 17:07
  „Tény, akkor el lehetne elgondolkozni, hogy hol van akkor itt a jó erkölcs, amivel nap mint nap vagdalkoznak. Az átlagembernek 100. ezer Ft-ért meg kell pusztulni, itt meg egyesek legalább 4 évig vegetálnak a busás pénzért. Nyilván van azért a polgármesterek közt olyan is, aki ezért rendesen megdolgozik, de a többségre nem hiszem hogy ez a jellemző...”
 • 11. pancser 2010. november 10. 16:37
  „Aki a munkáért járó pénzt nem értékeli vajon az nem becsüli nle a rábízott feledatot? Nálam ezzel a trükkel nem lehet nyerni. Kocsmai elismerésre nem vágynék mert ....... bizonyára a hölgy úgy gondolja hogy kevesebbet dolgozik mint a fizetése. Talán jobb lenne ha megpróbálna megdolgozni a neki megítélt illetményért!”
 • 10. alacska 2010. november 10. 13:59
  „Ezek az emberek nem a falukért akarnak tenni a pénz motiválja őket. Mert egy 50-60ezer forintos tiszteletdíjat nem tartok soknak, de a térség 80-100 lakosú település polgármesterei 100-140 ezres tiszteletdíjat kapjanak ez már nem tisztességes.Ez már nem tiszteletdíj -ez főállású keresetnek felel meg! Nem beszélve a 3-400lakosu községek 150-160 ezres tiszteletdíjáról - sok diplomás pedagógus nem keres ennyit főállásban. Így könnyű megélni a jó nyugdíj vagy a főállású fizetés mellet még egy jó kereset Akkor még nem beszéltünk arról, hogy 300 lakosú faluban főállású polgármestert alkalmaznak "dupla fizetésért" Ez ám a luxus !!! A falu lakossága is elgondolkodhatna- szükség van erre?”
 • 9. Tavaszanyó 2010. november 10. 11:27
  „Bocsi, tudok olvasni Goldman, de ez a lista nem teljes...”
 • 8. Goldman 2010. november 10. 09:37
  „Olvass Tavaszanyó! Oda van írva.
  Másrészt szerintem azért szavaznak meg ekkora összegeket a képviselők, hogy az ő juttatásaikat ehhez tudják igazítani. Vagyis- kapzsiság van a dologban.”
 • 7. Tavaszanyó 2010. november 10. 07:59
  „Az illetményekkel kapcsolatosan azt is le kellene írni, ha egy adott polgármester nem veszi fel azt vagy esetleg egy részét valamilyen közcélra ajánlja fel. Szerintem így lenne igazságos. Nem vagyok polgármester sem képviselő.”
 • 6. janika 2010. november 10. 06:23
  „No, tehát ezért a több százezrekért folyt a küzdelem, nem a lakosság érdekéért? Kivéve egyeseket.”
 • 5. sziszifusz 2010. november 10. 06:16
  „Megjegyzem - valamelyik új hitetű és nyelvű törvényben olvasható -idézek-"jóerkölcsbe"!
  Ugye milyen szép.Azt is olvasom-jóerkölcsőr-még a jóerkölcs előtt -második volt/talán Szili Kati igaz magyar anyánk után/ a számla nélküli költségelszámolás -az emberek akarták így legyen padsorban.A Kisalföld egy rafinált bulvár lap- most azt írja az újság- megteremtjük az új Magyarország jogi alapjait - az igazság alapján.”
 • 4. rick_ 2010. november 09. 23:04
  „cukkini

  Nyilvánosak azok, hiszen minden testületi döntés nyilvános. Más kérdés, hogy ha valami érdekel, akkor oda kell menni, meg kell nézni. Nem attól lesz nyilvános, hogy egy újság megírja, hisz nem ír meg minden település minden döntését minden újság.

  Egy település vezetője ezért nem mindig örül az ilyen újságírói megkereséseknek, mert azt tapasztalja, hogy a falu megoldandó gondjaival, vagy éppen sikereivel nehezen kerül be a megyei napilapba, hiába keresi meg az újságírót, ugyanakkor az ilyen "népszerű" csámcsogni való témák meg rendszeresen futnak...

  Ettől függetlenül a fehértói polgármester asszony elkalkulálta a dolgot, mert nyilván nem gondolta, hogy az újság majd odabiggyeszti külön keretben, hogy mivel hárította el a megkeresést... :D”
 • 3. ficki 2010. november 09. 15:55
  „Azért az is durva, hogy egy 300 fős falu polgármestereként (lásd Bodonhely) 270.000 Ft-ot lehet keresni. Azért ez már nem semmi! Még hogy nincs jó világ!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gördeszkapályát építenek Bősárkányban

Gördeszkapályát kapnak a helyi fiatalok az önkormányzattól. A kistói játszótér mellett alakítják ki,… Tovább olvasom