Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Az iskola után megújul a csornai óvoda is

Megkezdődtek a Bóbita Óvoda felújítási munkálatai. Szeptemberben korszerű körülmények között játszhatnak már a csornai ovisok.

A csornai önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 540 millió forintból újítja fel a Csornai Általános és Művészeti Iskola és Óvoda részét képező Széchenyi-iskolát és Bóbita Óvodát. Az oktatási intézmény rekonstrukcióját már tavaly elkezdték, most pedig az ovinak is nekiálltak a szakemberek. 

A napokban az önkormányzat átadta a Szent István téri óvodát a kivitelezőnek. Tornaszobát és az EU-szabványnak megfelelő udvari játékokkal felszerelt, balesetmentes óvodai játszóudvart hoznak létre.

A Bóbita Óvodát már kiürítették. A felújítás során az udvaron is korszerű, szabványos játékokat helyeznek el.
A Bóbita Óvodát már kiürítették. A felújítás során az udvaron is korszerű, szabványos játékokat helyeznek el.

Az óvodafejlesztéshez jelentős eszközbeszerzés kapcsolódik, például speciális képességfejlesztő játékokkal gazdagodik az intézmény.
Energiatakarékossági okokból cserélik a nyílászárókat, felújítják a vizesblokkokat. A tálalókonyhát a követelményeknek megfelelően alakítják át, korszerű berendezésekkel szerelik fel. Az óvodafejlesztéshez jelentős eszközbeszerzés kapcsolódik, például speciális képességfejlesztő játékokkal gazdagodik az intézmény.

Az iskola- és óvodaépületek felújítása várhatóan szeptemberre, az új tanévkezdésre elkészül, és a pályázati projekt a játszóudvarok, illetve a sportudvar kialakításával folytatódik. A kivitelezés a tervek szerint az év legvégére, december 31-re befejeződik.

Olvasóink írták

 • 3. kap_ 2010. május 12. 13:54
  „Én meg örülök, hogy az öcsém majd ide fog járni. Egy korszerű, modern intézménybe. :)
  Magyar munkamorálról meg csak annyit.. hogy az egész a főnökön múlik. Ha hagyja, hogy ez legyen, persze, hogy csinálják. Nyakukra kell járni, és hamar kész lesz. :D”
 • 2. csornailany 2010. május 12. 12:10
  „Már épp itt volt az ideje, hogy nekiálltak....Másfél hete áll itt üresen. Annyira fontos volt az évzárót előrehozni!
  Ha olyan munkatempóban halad a felújítás, ahogy ma ideérkezett a leendő felújító brigád, akkor még 2011-re sem lesz kész...Délelőtt fél 9kor leraktak egy mobil wc-t, utána 20 perc lődörgés, mert abba annyira elfáradtak! Pff...magyar munkamorál!
  De jó hogy az én gyerekem már nem fog idejárni többet!!!!!”
 • 1. Tavaszanyó 2010. május 11. 10:46
  „Farádi óvoda véletlenül nem a Bóbitához tartozik? Nálunk nem lesz az óvodaépülete felújítva?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ballagásra készültek, mégis temetésre gyűltek össze

Egy év telt el Nyári Szabina halála óta. A szanyi diáklány ballagása napján rosszul lett és meghalt.… Tovább olvasom