Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

A tolvaj az ékszereket „leltározta"

Kapuvár - Egy kapuvári férfi tolvajt fogott családi házának hálószobájában. A környéken ismét felbukkantak a besurranók, ezúttal több mint hétszázezer forint a kár.
Erősen meglepődött a minap a kapuvári József Attila utca egyik családi házának tulajdonosa, mikor a hálószobába belépve egy idegent talált ott. A hívatlan látogató épp a család ékszereit „leltározta", amikor a gazda udvaron végzett munkája után belépett. A tulajdonos végül telefonon kihívta a rendőröket, akik elfogták a huszonhét éves, román állampolgárságú Ő. R.-t. A behatolót végül lopás kísérlete miatt gyorsított eljárásban vonták felelősségre.

Ismét besurranó tolvajok járnak a Rábaközben. A rendőrség többszöri felhívása is eredménytelennek bizonyul nap mint nap arra vonatkozóan, hogy az ingatlanokat zárják tulajdonosaik és idegeneket semmilyen indokkal ne engedjenek házukba. Az utóbbi napokban Osliban és Szárföldön jártak besurranók. A déli órákban az osli Nagymező utca egyik – tárva-nyitva hagyott – családi házába látogattak. Miközben a tulajdonos a ház távolabbi részében tartózkodott, a tolvajok a szobából közel nyolcvanezer forintot és arany ékszereket vittek el.

Ennél „eredményesebbek" voltak másnap Szárföldön, ahol az Erdélyi utca egyik házához „pénzt hoztak", aztán meg vittek. A hetvenkilenc éves tulajdonost pénzváltásra kérték fel, majd a házból hatszázezer forinttal távoztak.

– Ismételten kérjük a lakosságot értékeinek fokozottabb védelmére, ingatlanjaik zárására – hangsúlyozta Varga Krisztián százados, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Olvasóink írták

  • 1. Baradlay 2008. április 10. 23:08
    „Vasvillat a gyomraba nyomni,azonnal rend lesz! Utana belekurni a Rababa ! Rend a lelke mindennek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik a szemétszállítási díj

Csorna - Emelkedett a szemétszállítás díja Csornán. A Rekultív kft. bezárja a gyöngyösmajori… Tovább olvasom