Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tudásod a jövőd!: Képzések kezdődnek komoly támogatással

Az „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése" projekt abból a felismerésből indult ki, hogy a munkaképes korú magyar lakosság körében mind az idegen nyelvi, mind pedig az informatikai tudás szintje számottevően elmarad az uniós átlagtól.
Kevesebben beszélnek idegen nyelveket, mint más uniós tagországokban. Hasonlóképpen az infokommunikációs eszközök és szolgáltatások terén is jelentős a lemaradás nemzetközi összevetésben.

A program célja, hogy országosan legalább 100 ezer felnőtt számára lehetővé tegye, hogy szinte ingyen idegen nyelvi és informatikai képzéseken vegyen részt. Kiemelten az alacsony iskolai végzettségűek, a kistelepüléseken élők, a 45 év felettiek, a kismamák, az aktív nyugdíjasok. Megyénkben a résztvevőknek az adott képzés költségének 5 százalékát kell megfizetniük, mindössze 4500 forintot. A képzések várhatóan idén decemberben indulnak.

A programról érdeklődni, arra jelentkezni a mosonmagyaróvári eMagyarország Ponton lehet személyesen (9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta u. 14.), telefonon (96/217-388) vagy e-mailben (info@mokult.hu). Bővebb tájékoztató a www.mocisz.hu honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A halásziak már sokszor segítettek

„Speciális szemüvegekre lenne szüksége Katalinnak" címmel a Kisalföld hétfői számában írtunk… Tovább olvasom