Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Támogató akciók

Mosonmagyaróváron nemcsak karácsony előtt, hanem egész évben támogatják a rászorulókat.
A támogatók között vannak egyházak, különböző civil szervezetek és az önkormányzat is kiveszi részét.  Jakab Zoltán igazgatási osztályvezető egyeztető tárgyalásra hívta össze a napokban a Mosonmagyaróváron működő karitatív szervezetek, alapítványok, egyházak, a családsegítő központ és a gyermekjóléti szolgálat képviselőit.

A tárgyalás célja az volt, hogy a jelenlévők összevessék a támogatottak körét az ünnepek közeledtével. A református és evangélikus egyházak fenyőt, élelmiszert, süteményt adományoznak a rászorulóknak. A magyaróvári plébánián édességet és tésztát tartalmazó csomagok készülnek. A mosoni plébánia 90 személyt támogat, ők édességet, gyümölcsöt tartalmazó csomagot kapnak. Ezen túl krumpli, hagyma és bébiétel, valamint néhány fenyő gyűlt össze, amiből még szívesen ajánlanak fel a rászorulóknak.

Az önkormányzat karácsonyi ünnepségén 400 gyermeket köszöntenek. Pk élelmiszert, édességet, gyümölcsöt vihetnek haza. Az önkormányzat csaknem 80 diák étkeztetését vállalta egész évben, az érintettek a szünidő alatt is elfogyaszthatják ebédjüket.

A Lions Club Mosonmagyaróvár eddig majdnem 300 ezer forintot osztott szét tüzelőre, csonka családok, valamint tehetséges diákok támogatására. 50 ezer forinttal járultak hozzá egy beteg kislány gyógykezeléséhez. Karácsonyig még legalább ennyi pénz szétosztását tervezik.

A Szent Lázár Alapítvány 200 csomagot készít, ami 2500 forint értékben vásárlási utalványt tartalmaz. A Gyermekjóléti Szolgálat 34 tartós élelmiszert és játékot rejtő csomagot állított össze szegény családoknak. A családsegítő központ azon túl, hogy listákat készít a rászorulókról és ajánlja azokat a karitatív szervezetek figyelmébe, bébiételeket és ruhaneműt tud felajánlani az érdeklődőknek.

A Lét és Egészség Közalapítvány több mint 40, 3–4 ezer forint értékű csomaggal járul hozzá a karácsonyi ajándékakcióhoz. A Hittel és Szeretettel Alapítvány éves viszonylatban 3–4 gyermeket támogat folyamatosan. Karácsony előtt csaknem 30 gyermeket látnak vendégül és ajándékoznak meg. A Gondoskodás Alapítvány az Egyesített Szociális Intézmény valamennyi gondozottjának készít meglepetést karácsonyra. A hajléktalanok tisztasági szerekre, az idősek vitaminos pezsgőtablettás ajándékcsomagra számíthatnak. Még a házi segítségnyújtási szolgálatot igénybe vevők is kapnak ajándékot.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén minden erejét és lehetőségét Mezőkaszony lakóinak megsegítésére fordította. A 25 köbméter élelmiszer-rakomány és az egyéb adományok két kamion segítségével már célba is értek. A teajáratot hétfőn, szerdán és pénteken idén is december elsejével elindították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chacón a Lajta partján

Pablo Chacón, aki szombaton világbajnoki címmérkőzésen Győrben küzd meg Nagy Csonttörő Jánossal, a mérkőzésig a mosonmagyaróvári Termál Hotelben akklimatizálódik. A menedzsertől kapott információink szerint az argentin világsztár éjszaka foglalta el luxust nélkülöző szobáját. Chacón kérte, hogy a pénteken a szállodába érkező Csonttörővel ne találkozzon a mérlegelésig. Tovább olvasom