Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Mennyit ér a képviselői munka?

Kisrégiónk önkormányzati képviselőinek tiszteletdíja igen változó. A nagyobb községek idő- és munkaigényes bizottsági munkái tízezreket is megérnek, míg a kisebbekben az anyagi lehetőségek behatároltabbak.
A megyeszékhely kétszázezres, bizottsági elnöknek járó apanázsához képest jóval szerényebb anyagi elismerést kapnak – nyilván kevesebb munkával is járó tisztségükért – régiónk önkormányzati képviselői. Mosonmagyaróváron, a betöltött pozíció függvényében bruttó 70 és 100 ezer forint közötti havi tiszteletdíjat vihetnek haza a város „anyái" és „atyái". A környező települések többségében is létezik tiszteletdíj, ám mértéke változó: háromezer és hatvanezer között mozog.

A „nagyok"

Jánossomorján tavaly óta nem változtak az összegek. A bizottsági elnökök több mint hatvanezret, a bizottsági tagok pedig közel negyvenezer forintot vehetnek fel.
Héderváron az előző ciklus óta csak a polgármester változott, a képviselői tiszteletdíj mértéke nem.
Továbbra is egységesen tizenkilencezer forintot szavazott meg a község testülete magának. Rajkán magasabb az apanázs: a bizottsági elnökök harmincezer, a bizottsági tagok 27.500 forintot kapnak havonta. Ez az összeg kétezer forinttal magasabb az előző ciklus tiszteletdíjaihoz képest. Az alpolgármester munkáját bruttó hatvanezer forinttal jutalmazzák.

A tízezer körüliek

A szomszédos Mosonszolnokon már évek óta állandó összeggel, tízezer forinttal számolhatnak az önkormányzati képviselők. Az alpolgármester külön tiszteletdíjat nem kap, indokolt esetben költségtérítésben részesülhet. Halászin a bizottsági elnökök tízezer, míg a többi képviselő egységesen hatezer forintot vehet fel havonta. Az alpolgármester illetménye 15 ezer forint. Várbalogon minden képviselőnek nyolcezer forinttal gyarapodhat a számlája. Máriakálnokon a napokban tárgyalja a testület – többek között – a tiszteletdíjak mértékét. A tavalyi év végéig negyedéves kifizetéssel 11 ezer forint járt, ami havi lebontásban valamivel több mint háromezres összeget jelentett a képviselőknek. Információink szerint eddig csak néhány kisebb településen nem szavazott meg a testület a képviselőknek tiszteletdíjat.
A fenti összegek mindegyike bruttóban értendő.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vacsora a sertéstelep melletti dögkútból

Egy közeli dögkútból ellopott, ismeretlen okból elhullott sertés húsából fogyasztott egy császárréti… Tovább olvasom