Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Jövő hétfőtől indulnak a körjáratok Mosonmagyaróváron

A hónap utolsó napján, azaz jövő hétfőn lép életbe az új buszmenetrend Mosonmagyaróváron. A korábbiakhoz képest lényeges változások történtek a járatok útvonalában.

Portálunkon korábban több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a mosonmagyaróvári képviselő-testület az elmúlt év júniusában döntött egy úgynevezett ˝közösségi közlekedési munkacsoport˝ létrehozásáról, hogy megoldást találjanak az utasszámcsökkenés megállítására és racionalizálják a buszközlekedést. A tavaly elfogadott menetrendet most újra felülvizsgálták és a halászi híd megnyitásához, valamint az utasok igényeihez igazodva a járatok útvonalát is megváltoztatták. Az új menetrendet és vonalakat legutóbbi ülésén fogadta el a testület, a pontosítások és részletek kidolgozásával mára elkészültek a szakemberek. Az új menetrend május 31-én, azaz jövő hétfőn lép életbe.

A tapasztalatok szerint a korábbi menetrend több városrész – különösen Majorok és a Halászi úti lakótelep – esetében nem biztosított megfelelő ellátást. Az ott lakók bejelentései is ezt támasztották alá. Fontos szempont volt továbbá, hogy az eddig érvényben lévővel szemben átláthatóbb, kiszámíthatóbb, tervezhetőbb menetrend alakuljon ki.

Az új menetrend szerint az eddigi járatokból csupán az 1-es, 1/K-s, 3/K-s, 4A-s és 7-es járat útvonala marad változatlanul, az ipartelepet ellátó 1A-s, valamint a majoroki városrészben közlekedő 1B-s megszűnik.

A 2-es járat új vonalvezetéssel, körjáratként közlekedik ütemezett, óránkénti indulási idővel a vasútállomásról a városba és vissza. A járat célja Mosonmagyaróvár belső lakóterületeinek egy vonalra felfűzése, illetve a vasútállomás mint kiemelt utazási célpont elérése. Ennek alapján a járat az Aranyossziget utca–Károlyliget–városháza–Kossuth Lajos utca útvonalon közlekedik majd hétfőtől. A járat párja a 8-as vonal, ami ugyanezen a vonalon az ellenkező irányban megy, ugyancsak ütemesen. Ennek az indulási időpontjait a 2-es járathoz képest 30 perccel eltolták, így a belső városrészeken félóránként halad át egy-egy busz ezen a vonalon.

Ugyancsak változás, hogy a 3-as járat a korábbiaktól eltérően nem a városházától, hanem a Királyhidai úti autóbusz-végállomástól indul változatlan útvonalon. A folyamatos késésekből eredő problémákat kiküszöbölve a 4-es diákjárat a Terv és Gorkij utcákban, illetve a Kossuth-gimnáziumnál lévő megállókat nem érintve, rövidített útvonalon közlekedik. A gimnázium diákjai a városházi megállóban leszállva, gyalogosan közelíthetik meg iskolájukat.

Az 5-ös busz új vonalvezetéssel, ugyancsak körjáratként közlekedik ütemezett, kétóránkénti indulással az autóbusz-végállomástól és vissza. A járat célja a város külső, periferikus lakóterületeinek egy vonalra felfűzése és a vasútállomás elérésének biztosítása. Ezzel kínálva megoldást a város külső területein lakó, Győrben munkát vállalók és tanulók számára. A járat párja a 6-os vonal, ami ugyanezen a vonalon az ellenkező irányban közlekedik, ugyancsak kétóránként. Az indulási időpontokat az 5-ös járathoz képest 1 órával eltolták, így óránként halad át egy-egy busz a külső városrészeken valamely irányba.

Az új buszmenetrend további részleteiről a www.mosonmagyarovar.hu oldalról, a buszmegállókba kihelyezett tájékoztatókból, illetve a közlekedési társaság szórólapjaiból értesülhetnek az utasok.

Olvasóink írták

 • 11. Azidegen. 2010. május 26. 15:29
  „A cikk írójától kérdezném ,hogy honnan vette,hogy a 2-es körjárat érinti az Aranyossziget utcát....??????
  A menetrendbe a Corvinánál kanyarodnak be a buszok a Mosonyi Mihály lakótelep felé....!!!!
  Ez van a Volán honlapján és gondolom a buszok is erre fognak menni.Gondolom a nagyra becsült Muráncsik Úr is a rossz tájékoztatókat ragasztgatta ki a megállókba a minap!
  az utasok meg azt olvassák és szidják a volánt mert nem arra megy a busz.”
 • 10. mlac 2010. május 26. 13:28
  „Olvass már vissza!
  Szórólapok is lesznek, meg szerintem a volánnál már kapható a menetrend is, na és hát a megállókba is csak ki fog kerülni, szerintem még a héten.”
 • 9. Tmoha 2010. május 26. 11:56
  „A kérdésem a régi! Nincs mindenkinek nethozzáférése, ráadásul az említett honlapon nincs semmiféle tájékoztatás! Mikor kapunk tájékoztatást a Halászi híd átadása utáni buszjáratokról? Mikor, merre, hogyan?”
 • 8. pancser 2010. május 26. 10:15
  „A tömegközlekedést mindenkinek megfelelően megoldani nem lehet, annál is inkább mert ez a véros lepényszerúen terül el. Majd meglátjuk.”
 • 7. feherjulia 2010. május 26. 08:54
  „és a Hallerosok, Éltesiskolások??? mennyit gyalogolnak?”
 • 6. civac 2010. május 25. 17:50
  „hát, ha már ennyire megváltoztatták a menetrendet, akkor valahogy a számozással is kezdhettek volna valamit. mert így eléggé káosz, hogy melyik merre, mikor... ráadásul turista meglepőnek is lehetne alkalmazni, hogy a 60-as sorszámú buszok mennek Majorokba... :) a 70-esek a körjáratok és a 80-asok a kossuthosok: mert csak a szerencsétlen 4-es buszról kell leszállniuk a kossuthosoknak, de amellett még van vagy 13 járat, ami érinti tanodájukat, csak így kényelmesebb volt feltölteni a cikket”
 • 5. civac 2010. május 25. 17:42
  „ha már linkelnek a város honlapjára, miért nem az ottani aloldalra? feltűnő lenne a szó szerint átvétel?”
 • 4. 01010 2010. május 25. 15:24
  „"A gimnázium diákjai a városházi megállóban leszállva, gyalogosan közelíthetik meg iskolájukat."
  Kényelmes tömegközlekedés?????
  Vagy így még a kedvezményesen utazókat is el lehet ÜLDÖZNI????”
 • 3. ejmiakő 2010. május 25. 14:14
  „A Terv utcai megállót, ami nekem fontos lenne, akár el is bonthatják!?
  (A mosonmagyarovar.hu-n még nem találtam, de kisalfoldvolan.hu-n igen.)”
 • 2. mlac 2010. május 25. 14:02
  „Az új buszmenetrend további részleteiről a www.mosonmagyarovar.hu oldalról, a buszmegállókba kihelyezett tájékoztatókból, illetve a közlekedési társaság szórólapjaiból értesülhetnek az utasok.
  És még: www.kisalfoldvolan.hu”
 • 1. Tmoha 2010. május 25. 13:27
  „Mikor kapunk tájékoztatást a Halászi híd átadása utáni buszjáratokról? Mikor, merre, hogyan?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpát-medencei színjátszók találkozója

A mosonmagyaróvári kulturális, jubileumi, XX. Moson Megye Színjátszó Találkozón húsz csoport… Tovább olvasom