Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ideiglenesen elköltözik a sürgősségi osztály Mosonmagyaróváron

Az új sürgősségi osztály kialakításáig a rendelőintézet földszintjén működik majd ez az ellátás.


Több mint 400 millió forint támogatást kapott a Karolina Kórház a sürgősségi osztály fejlesztésére. A júniusban induló beruházás során az új sürgősségi osztály kialakítása mellett tizenhat szeletes CT-berendezést telepítenek a röntgenosztályra.

„Az átalakítások miatt a sürgősségi ellátás június 10-től a rendelőintézet földszintjén működik majd" – tudatta dr. Bertalan István főigazgató. Elmondta: a gördülékeny betegellátás miatt több feladatot máshová kell helyezni. A sürgősségi ellátó költözése június 2-án kezdődik.

Két és fél hónapig kell lezárni a főbejáratot a tervek szerint.
Két és fél hónapig kell lezárni a főbejáratot a tervek szerint.Az építkezés alatt a folyamatos betegellátást csak költözések sorozatával tudják biztosítani. Előbb meg kell teremteni azokat az ideiglenes helyeket, ahova a rendelőintézet földszinti rendelései költöznek. Ezután itt fogják ideiglenesen kialakítani sürgősségi fogadóhely feltételeit, többek között a sokkos betegek ellátását biztosító helyiséget.

„Több hónapos egyeztetés előzte meg a végleges beteg- utak meghatározását. A rendelőintézet 1976-ban épült, az akkori szakmai igényeknek, követelményeknek megfelelően. Azóta sok fejlesztés megvalósult, de a leromlott szerkezet a »normál« körülmények között is szűkös. A betegektől előre is elnézést kérünk az óhatatlanul fellépő zsúfoltság miatt" – mondja dr. Bertalan István.

A főigazgató hozzátette: az előmunkálatok és a kivitelezés ideje alatt a rendelőintézeti kartonozó folyamatosan működik. A diszpécser- és betegirányító szolgálatot meg- erősítik, betegirányító táblákat helyeznek el. A tervek szerint két és fél hónapig kell lezárni a főbejáratot, a T épület földszinti folyosóját az ebédlőnél és az F épület folyosóját a röntgenorvosi szobától. Az építők a főbejárat melletti részt használják felvonulási területként.

A kórház mindent megtesz a betegek megfelelő tájékoztatása érdekében, a hátsó bejárat, porta és a rendelőintézetben a kartonozó végig nyitva lesz, információkat ott lehet majd kérni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemmel milliós megtakarítás

Hamarosan megérkeznek az új napelemek Kisbodakra. Felszerelésükhöz pályázati támogatást kapott a… Tovább olvasom