Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Feloldanák az edzők és a testnevelők ellentétét

Mosonmagyaróvár - Az önkormányzat sportbizottsága 10–20 százalékkal növelné jövőre a sporttámogatásokat, így az MTE-nek is több jutna. A készülő koncepció feloldaná a testnevelők és szakedzők közötti ellentétet.
A Kisalföld érdeklődésére Nagy István alpolgármester vázolta a városi sport jövő évi finanszírozásának lehetőségeit. Elsőként az MTE 1904-ről beszélt. Mint ismert, a futballcsapat edzőjének felmondtak, aki viszont a Magyar Labdarúgó Szövetségnél feljelentette a klubot, mondván, nem fizették ki elmaradt járandóságait.

„Arra kérjük Soós Imrét, a csapat korábbi edzőjét, hogy a szerződésének megfelelően a számlát határidőig nyújtsa be, s a klub ezt kifizeti. Mindenesetre furcsállom, hogy a csapat gyenge őszi teljesítménye után ilyen gondok adódtak. Komoly felkészülésre, jelentős erősítésre lesz szükség. Szeretném, ha minél több helyi játékos futballozna a másodosztályú gárdában. Az önkormányzat jövőre több pénzt szán a sportra és az MTE-re is. Érezzük, hogy fontos a városban a futball, s a legtöbb szponzort is ez vonzhatná. A város mindig időben kifizeti az MTE-nek járó összeget, s bizton állítom, a klub egyetlen játékosának sem tartozik. A korábbi közüzemi tartozásokat is sikerült lefaragni 8–9 millióra" – mondta.

Mozgásban: Átfogó sportkoncepciót készít a város, több fiatalt vonnának be a verseny- és szabadidősportba.

Az alpolgármester ezután a tervezett városi sporttámogatásokra tért át. „10–20 százalékkal szeretnénk emelni a sportra szánt költségvetést az előző évhez képest. Jövőre változások várhatóak az elosztást illetően is: jó néhány egyesülettel kötött szerződés lejár (köztük a sportiskolák utódszervezeteivel, például a dzsúdósokkal, karatésokkal, kerékpárosokkal), s át kell gondolni a sportkoncepciót. Azt szeretnénk, ha minden szakember elmondaná véleményét, s az egyesületek beszámolnának taglétszámukról, eredményességükről, eszközeikről. Az átfogó felmérés eredményeként márciusra elkezdődhet a szakmai kidolgozás, s a májusi testületi ülésen dönthetünk a kérdésről.

– Emiatt a működési támogatásokról szóló szerződéseket most csak fél évre kötjük meg az előző év adatait figyelembe véve. A sportkoncepció elfogadása után a második félév finanszírozása már ez alapján történhet" – mondta az alpolgármester.

„Fontos feladatnak tartom a szakedzők és a testnevelők közötti feszültség feloldását. Ennek oka a szabadidő- és a versenysport támogatása: mindenki a saját területét tartja előbbre valónak. Meg kell találni a helyes arányt: a város érdeke, hogy minél több fiatal mozogjon s jusson lehetőséghez. Szeretnénk az atlétika felé elmozdítani a szabad kapacitást, s a gimnáziumi pálya felújítása is ezt a célt szolgálta" – mondta az alpolgármester.


Iskolákba vinnék?

A Kisalföld információi szerint a város néhány – megítélése szerint kevésbé eredményes, mégis „sokba" kerülő – szakosztályt az iskolákba „vinne be", ezáltal juttatva az edzőket és a testnevelőket állami forráshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyváró mesemondó verseny

Levél - Negyedik alkalommal rendeztek Karácsonyváró Meseestet, ennek keretében mesemondó versenyt a… Tovább olvasom