Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Egyesület a régiós vendéglátásért és a turizmusért

Az egyesület rendezvényei egyelőre a szakembereknek szólnak, de gondolkoznak, hogy miként tudnának nyitni a közvélemény felé.
Az egyesület alaptításának ötletadói
Az egyesület célja, hogy rendezvényeivel összefogja a város és környéke vendéglátósait, biztosítsa közöttük a szakmai információ áramlását, támogassa és elősegítse a régió turizmusát. A Mosonmagyaróvár és Környéke Gasztronómiai Egyesület létrehozásának ötlete Horváth Balázs, Bíró Péter, Heveder Zoltán és Nagy Károly nevéhez fűződik, de az alapító közgyűlésen összesen huszonhatan kerültek fel az alapítók listájára. A szervezet tagjai elhatározták, hogy minden hónap első hétfőjén bemutatókkal erősítik az egymás közötti kapcsolatot, így adnak új lendületet az együttműködésnek, tapasztalatcserének. Már az alapító ülést is sajtbemutató tette teljessé. A bemutatókon a vendéglátósok a beszállítóik termékeinek sokoldalú felhasználási lehetőségeit, egyedi ötleteiket osztanák meg egymással.

A következő találkozó február 5-én délután 5 órakor lesz az eseményeknek mindenkor helyet biztosító mosonmagyaróvári egyetem éttermében. Akkor egy igazi hungarikum, a pálinka ízvilágának gasztronómiai titkait fedik fel. De lesz kávékultúrát ismertető, vegetáriánus ételeket kínáló, borok és ételek összhangjára irányuló bemutató is.

A távlati tervekben a szakemberképzésben való aktív részvétel és a gyakorlatorientáltabb oktatási programok kidolgozásán túl versenyek szervezésére is gondoltak az egyesületet életre hívók.
Fontos számukra, hogy tevékenységükkel új színt vigyenek a régió vendéglátásába, a gasztronómia segítségével öregbítsék a város és környéke jó hírét.

Az egyesület rendezvényei egyelőre a szakembereknek szólnak, de gondolkoznak azon is, hogy miként tudnának nyitni a közvélemény, avagy a házi konyhák és a kulináris élvezetek halmozói felé. Az egyesületről, jövőbeni terveiről bővebb információ a 06-30/256-1987-es és a 06-70/384-3685-ös telefonszámokon és az mkgk@freemail.hu e-mail címen kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februártól a Hunyadiban ebédelnek a kisdiákok

Az elmúlt években számos sikertelen törekvés történt a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola alsósainak… Tovább olvasom