Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Győri filmek a webtévén - várják az alkotásokat

Győr - Webtelevíziót indított a napokban a Mediawave. A fesztivál honlapjáról – www.mediawave.hu – elérhető „adásokat" egyelőre a Győri Filmek Archívumából válogatták a munkatársak. Várják továbbra is a győri filmesek alkotásait, akiknek munkássága részben a folyók városához köthető.
– Most már tudjuk, hogy mit akarunk, azt is megfogalmaztuk már, hogy miként. Még a sok-sok út, az elágazások kibogozása ad némi tennivalót, aztán a webtelevíziónk mindenki örömét szolgálhatja – hangsúlyozta érdeklődésünkre a Mediawave-fesztivál művészeti igazgatója. Hartyándi Jenő elmondta: nem akarják ezt az új, kísérleti formát „túlgondolkodni", inkább gyakorlati tapasztalatokat szeretnének szerezni a kultúraterjesztés új internetes formájában is.

– Az első hetek látni- és hallgatnivalóit egyelőre a Győri Filmek Archívumából válogatjuk, majd friss anyagként hamarosan belépnek a programba az idei Mediawave-re előzsűrizésre nevezett filmalkotások. Többek között ezekből teszünk fel részleteket, miként a fesztiválra jelentkező zenekarok és egyéb produkciók videoajánlatait is elérhetővé tesszük.

A héten indult mediawave-es webtévé jelenlegi kínálatában – többek között – a „Napjaink frissessége" című, a rendszerváltás előtt született, a „szocializmust cikiző" győri kísérleti dokumentumfilm, illetve két humoros diákkisjátékfilm, a Hany Istók-motívumra épülő „Mocsárláz" és a Ravazdon játszódó „Buszmegálló" című alkotás szerepel. A sajátos művészfilmeket a Villányi László rendezte „A liliom hangja" és Hartyándi Jenő dokumentumműve, a „Na, ez a Lajkó Félix!" képviseli az első „csokorban".

– Jelenleg saját stábunk állítja össze a kínálatot, de a heti ajánlókba, szerkesztésbe mielőbb szeretnénk bevonni a nézőket, a nagyközönséget is, illetve az újrainduló Győri Vizuális Műhely filmeseit, fotósait. Nyitottak vagyunk, így öntevékeny „munkatársakat" is szívesen fogadunk, vagyis olyanokat, akik elmélyülnek a filmarchívumban és egy-egy hétre – ajánlókkal – izgalmas, sokszínű programot tudnak válogatni a webtévénkre.

Győri filmeket várnak

A Győri Filmek Archívumába továbbra is várjuk azokat az alkotásokat, amelyek a Győrhöz vagy környezetéhez kötődő filmesek nevéhez fűződnek. Ilyen értelemben győri filmesnek számít minden megyeszékhelyen élő vagy élt amatőr, független és profi alkotó, illetve azok is, akiknek munkássága részben a folyók városához köthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok a Mediawave háza táján

Győr - Jövőre 18 éves a Mediawave. Miközben a világhírű rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap… Tovább olvasom