Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Tizenegy orosz matróz életét vesztette egy másik hajó mentése során

Az Alekszej Kulakovszkij vontatóhajó elsüllyedt, 14 fős legénységéből 11 életét vesztette pénteken, mert a hajón nem volt elegendő hőszigetelő ruha, amikor egy bajba került halászhajó megmentésére sietett a Laptyev-tengeren.

A Komszomolszkaja Pravda című moszkvai lap szombati beszámolója szerint a vontatóhajó utasítást kapott, hogy siessen a Lena folyó torkolatánál bajba került halászhajó segítségére. Mire odaért, már a helyszínen volt egy tankhajó.

Hirtelen vihar tört ki, ezért a vontatóhajó lehorgonyzott. Éjjel két óra körül azonban áram nélkül maradt, feltehetően rövidzárlat miatt, kormányozhatatlanná vált, és süllyedni kezdett. Mindez Tyikszi kikötőtől mintegy 35 kilométerre történt.

Éjszaka a helyszínre küldött mentőhelikopter három embert kimentett. "Talán többet is kimentett volna, de az emberek megfagytak, mert a vontatóhajón a 14 fős személyzet számára mindössze két hőszigetelő ruha volt. A tengervíz hőmérséklete ott most 4 Celsius-fok, és vihar dúl" - írta a moszkvai lap.

A vontatóhajó személyzetéhez két nő is tartozott, a legtapasztaltabb tengerész a 30 éves kapitány volt.

A hajnali órákban egy helikopter még megtalált két mentőcsónakot, üresen.

A motorhiba miatt bajba jutott halászhajó jobban járt: a hibát már kijavították, mire a többi hajó a helyszínre érkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák raftingbaleset - órákig keresték a vízbe esett túrázókat

Felborult egy vadvízi túrára vitt csoport több hajója szombaton a nyugat-ausztriai Bregenzerach… Tovább olvasom