Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Strauss-Kahn ügyvédje szerint a szobalány ˝akarta˝ a szexet

Dominique Strauss-Kahn valóban rávetette magát a manhattani szálloda szobalányára, és szexuális kapcsolatot létesített vele, de az IMF vezérigazgatójának védőügyvédje szerint a nő (aki egyébként hithű muzulmán) akarta ezt - írta kedden a New York Post bulvárlap.
"A bizonyítékok, úgy véljük, nem lesznek összhangban az erőszakos együttléttel" - jelentette ki a lap szerint Benjamin Brafman ügyvéd az előzetes bírósági tárgyaláson. Evvel a lap szerint arra utalt, hogy a szobalány szabad akaratából adta oda magát (erre a részletre egyébként más amerikai lapok beszámolói nem tértek ki). Állítását a New York Post egy névtelen, a "védelemhez közel álló forrásból" származó információval támasztotta alá, amely szerin "beleegyezés történhetett".

Melissa Jackson bírónő azért döntött úgy, hogy Strauss-Kahn óvadék nélkül őrizetben marad, mert egyetértett a váddal, miszerint fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított el fogja hagyni az Egyesült Államokat. Az ügyvéd egymillió dolláros óvadékot ajánlott fel 62 éves védence feltételes szabadlábra helyezéséért. A pénzt DSK New Yorkban született felesége a per idejére már maradéktalanul át is utalta.

"Ez olyan, mint Roman Polanski esete - pontosan ugyanaz a helyzet" - figyelmeztette a bírónőt Daniel Alonso helyettes kerületi főügyész. A filmrendező egy kiskorú ellen 1977-ben Kaliforniában elkövetett nemi erőszak után Franciaországba szökött. A franciák és az amerikaiak között nincs kiadatási szerződés, s a vád szerint Strauss-Kahn, akit 25 évi szabadságvesztés fenyeget, ugyanezzel próbálkozott volna.

A nyomozók szerint az IMF-vezér testén nem voltak karmolások és véraláfutások. DSK-t a bűnügyi orvos-szakértői vizsgálatkor, a bizonyítékok rögzítésének céljából, meztelenül lefotózták. A bíróság várótermében egy jogosítvány nélküli vezető közlekedési szabálysértő és két piti drogárus között várakozott a tárgyalására. A meghallgatása után, miként köztörvényes bűnözőket, Strauss-Kahnt is vetkőztetéses motozásnak és teljes testüreg-vizsgálatnak vetették alá. Az éjszakát a Rikers Island-i börtön magánzárkájában töltötte.

A New York Post megerősítette, hogy a Sofitel szobalánya egy guineai bevándorló, akinek van egy tizenéves lánya. A Bronxban élő nő a fivére és a szomszédjai szerint hithű muzulmán, aki fejkendőt is visel.

Az a magyar közgazdásznő, aki 2008-as davosi világgazdasági csúcson engedett a vezérigazgató közeledésének, úgy érezte, hogy a felettese rákényszerítette őt a viszonyra, amelyre nehéz lett volna nemet mondania - írta a The New York Times egy, az érintetthez közel álló, névtelenül nyilatkozó személyre hivatkozva.

"Így is, úgy is én húztam volna a rövidebbet" - írta az ügyében vizsgálódó nyomozóknak a férjezett Nagy Piroska. A levélben rámutatott továbbá, hogy Strauss-Kahn "olyan férfi, akinek problémája van, ezért alkalmatlan olyan intézmény vezetésére, amelyben a vezetése alatt nők dolgoznak" - jelentette Pogár Demeter, az MTI washingtoni tudósítója.

Ha bebizonyosodnak a vádak, akkor "ez esetben olyan súlyos tettekről van szó, amelyekre nincs mentség" - jelentette ki kedden a francia kormányfő, először említve az ügyet, és az esetleges bűnösséget.

Francois Fillon azt kérte politikustársaitól, hogy ne kovácsoljanak politikai tőkét a francia Szocialista Párt (PS) tagjaként is tevékeny Strauss-Kahn őrizetbe vételéből. "Megfontoltnak és felelősségteljesnek kell lennünk. Senkinek sem szabad hasznot húzni ebből az ügyből" - szögezte le Fillon, hozzátéve, hogy tiszteletben kell tartani az ártatlanság vélelméhez való jogot.

Nicolas Sarkozy francia államfő - akinek az egyik legesélyesebb vetélytársának tartották eddig Strauss-Kahnt a 2012-es elnökválasztáson - nem beszélt még a nyilvánosság előtt a történtekről, bár a Le Monde című napilap kedd késő délutáni számában az olvasható, hogy a közelgő megmérettetés szempontjából "katasztrofálisnak" nevezte az ügyet a szocialisták számára. Sajtóértesülések szerint Sarkozy a pártja, a Népi Mozgalom Uniója (UMP) tagjaival zárt ajtók mögött tartott ülésen "hidegvérük, az egység és a méltóság" megőrzésére szólította fel képviselőtársait.

Az UMP konzervatívabb szárnyához tartozó honatyák egy csoportja ugyanakkor kiadott egy közleményt, amelyben bírálta a szocialisták Strauss-Kahnnal vállalt szolidaritását. "Az ártatlanság vélelmére, a tisztességre és a megfontoltságra szükség van. De ha ebben az esetben áldozatról beszélünk, akkor az nem a történtek feltételezett elkövetője, hanem az a fiatal nő, akivel szemben erőszakot követtek el" - fogalmazott néhány képviselő.

A PS közben élesen bírálta az "embertelen" amerikai bírósági rendszert, mivel az engedélyezte a pénzügyi szervezet vezetőjéről a tárgyalóteremben készült megalázó képek és felvételek közzétételét.

A Nemzetközi Valutaalap "figyelemmel kíséri" a Dominique Strauss-Kahn ügyével kapcsolatos eseményeket - közölte közleményében az alap, miután hétfőn az IMF kormányzótanácsa tájékoztatót hallgatott meg vezérigazgatója letartóztatásáról, az ellene felhozott vádakról.

Olvasóink írták

 • 7. elemér 2011. május 19. 02:47
  „Charlie persze beszél franciául és Párizsban otthol van, mellete ügyvéd diplomája van.
  Megvitatta ezt az ottani ujságirókkal és szakértökkel. Visszajött NYC-be és megvitatta az ügyvédekkel és francia benfektesekkel. Amik elég jártassak a nagyvilágban. Franciák kikeltek magukbol mikor látták Kahn-t megbilincselve borotvátlanul a hirekben. Meglettek szégyenitve és a kulturátlan yanke-ket meg Ámerikát szidták. Az hogy Kahn megtámadta a szobalányt, nekik elképzelhetetlen volt. Aztán ráadásul még 2002-böl is jelenkezik egy korábbi áldozatja akit szintén igy megtámadott, de anyja lebeszélte akkor hogy beadja a biróságra. Ezért is számon lessz kérve otthol. Franciák védik a kiváltságosokat. Ámerikában viszont jó ilyenkor a reklám és még a biró is ellenük van. Ezt állitsák a szakértök, akik ilyesmit követnek. Kahn-nak állitólag van esélye hogy szabad lábra helyezik hamar, habár utána lehet hogy lelép. Most sincs rossz dolga, mert külön cellája van és mindig ör kiséri ha kimegy. Nemkell tartani neki a gorilláktol. Egyenlöre hallgat az ügyvédje, aki egyik legjobb az USA-ban és sok nagy embert megvédett biróságon. Azért hallgat mert még nemtudja mi mindent mutat ki a DNA. Védekezés az lessz és csak az lehet, hogy beleegyezéssel volt a szex. Nehéz ezt elképzelni. Kahn meztelenül elöjött a fürdöszobábol és ott találta az afrikai szobalányt akit soha még nem látott. Az egyszerüen minden szóváltás nélkül lefeküdt vele, mikor fogalma se volt hogy ki ö. Utána pedig ment és rögtön feljelentette. Jártas ügyvédek ezt nehezen hiszik el. Természetes azzal vádolják a nöt majd hogy jellemtelen, de ez szintén nehéz lessz az ügyvédek szerint. Ismerik és tanuskodnak mellete. Egyedüli ut szerintem ha a 2 ügyvéd megegyezik és találnak ki egy szép mesét. Nöt pedig lefizetik hogy halgasson. Ezt viszont nem mondják az ügyvédek, pedig ez igy megy. Charlie interjui a net-n vannak és T.V. is közvetitti a civilizált világnak.”
 • 6. elemér 2011. május 18. 13:26
  „Kahn egyik barátja, Bernard-Henri Levy filozofus azt állitja, hogy ez igazságtalan, mert börtönben van a gorillák kózött, pedig még nem is volt elitélve. Ez nem az a ember akit ö ismer.

  Azért ezt tisztázom, mert filozofusok is állitsák hogy az ember fél vadállat és fél angyal. A különbség hogy a vadállat ösztönszerüen cselekszik, de az ember tudatossan. Utána pedig kitalál magyarázatokat és tisztázza magát, vagyis hazudozik. Ezért kellenek az ügyvédek.”
 • 5. bojtár 2011. május 18. 09:56
  „Megmondtam,hogy ez lessz 1 milliót fel mertem volna tenni rá tipikus zsidó alattomost módszer támadj vissza és rágalmazz semmi sem lessz azegészből hamar lekerül a médiáról a zsidók kiatták az parancsot:)”
 • 4. csompi1 2011. május 18. 08:51
  „1. KoPi 2011.05.17. 21:35
  Azért azzal a vizeslepedővel még várjál egy kicsit, mert az is amerika, hogy így- vagy úgy, de majd csak megússza sitt nélkül.
  Amúgy meg az a bizonyos húsz év egy kicsit durva ekkora bűntettért, az áldozat helyében én is elfogadnám a pénzbeli kiengesztelést. Hetero férfi létemre egymillió dollárért még engem is megdughatna DNA...:-))”
 • 3. elemér 2011. május 18. 00:46
  „Ez már csak uj taktika, mert szerintem DNA kimutatta azt amit nehéz tagadni. Azt állitotta elözözeg hogy ebédelt lányával és ott se volt abban az idöben. Legjobb amit remélhet szerintem, hogy a 2 ügyvéd megegyezik és kifizetik a nöt, akinek hallgatni kell. Kitalálnak valami szép mesét.”
 • 2. SC 2011. május 17. 23:08
  „Ámen.”
 • 1. KoPi 2011. május 17. 21:35
  „Őszintén remélem, hogy ha beigazolódnak a vádak, akkor ez az alak csak cédulával a lábujján hagyhatja el a sittet. A demokrácia igazi győzelme, hogy még egy ekkora hatalommal bíró emberre is rá tudják húzni a vizes lepedőt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősi halottá nyilvánította a miniszter az afganisztáni balesetben elhunytakat

Közúti balesetben meghalt két magyar katona, négy pedig megsérült kedd délelőtt Afganisztánban -… Tovább olvasom