Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Révkomáromban megrongálták a szlovák Trianon-emlékművet

Megrongálták a szlovák Trianon-emlékművet Révkomáromban - közölte Dusan Strauss, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szóvivője szombaton. Strauss szerint "minden bizonnyal provokációról van szó"; az ügyet a szlovák rendőrség már vizsgálja.
Stanislav Jankovic, a szlovákiai országos rendőrfőkapitány helyettese a TA3 hírtelevíziónak azt nyilatkozta: az emlékművet egy, a Dunaszerdahelyi járásban lakó, magyar nemzetiségű szlovákiai állampolgár rongálta meg reggel fél hatkor. Az esetet a városi rendőrség térfigyelő kamerája rögzítette.

A felvétel szerint, amely időközben felkerült az internetre, a fiatal férfi egy ezüstös Mercedes márkájú gépkocsin érkezett a határállomáshoz. A kocsi csomagtartójából kivett egy nagy kalapácsot, és a szerszámmal számos ütést mért az emléktáblára. Dolga végeztével minden sietség nélkül visszament a kocsijához, eltette a kalapácsot és a hídon elhajtott Magyarország felé. A felvétel érdekessége, hogy a biztonsági kamera nagyon pontosan végig kísérte a férfit amint veri az emléktáblát, amint visszasétál a kocsijához, majd ráhajt a hídra.

A nézőnek az az érzése támad, hogy a kamerát valaki irányítja. Jankovic szerint a tettes kocsiját a rendőrség már megtalálta. A Szlovák Nemzeti Párt nyilatkozatban ítélte el a történteket, s azt állítja: nem véletlen, hogy mindez a választások napján történt. Más pártok, politikusok, illetve állami hatóságok nem reagáltak a történtekre. Az emlékművet június 4-én, a trianoni szerződés aláírásának 90. évfordulóján állította az SNS; a párt képviselői elutaztak Révkomáromba, hogy a helyszínen ellenőrizzék le az emlékoszlop állapotát.

A több mint másfél méteres kőoszlopot, amelyet a határátkelő egykori épületeinek közelében, az Erzsébet hídra vezető út két oldalát elválasztó középső füves sávban állították fel, Ján Slota, az SNS elnöke avatta fel. A révkomáromi Trianon-emlékmű felirata teljesen megegyezik annak a Trianon-táblának a feliratával, amelyet egy nappal korábban helyezett el a pozsonyi főposta épületének falán az SNS. "A Szlovák Köztársaság köszönetét fejezi ki a szövetséges hatalmaknak, hogy 1920. június 4-én a Párizs melletti Versailles-ban, a Nagy-Trianon palotában megkötötték a trianoni békeszerződést Magyarországgal, amely megpecsételte a történelmi Magyarország szétesését, létrehozta Csehszlovákiát, valamint más államokat az őket megillető határokon belül, és új arcot adott Európának" - áll az oszlopon.

Fotó: bumm.sk
Fotó: bumm.sk


Ezután egy idézet olvasható Stefan Osusky nagykövettől, a szerződés szlovák aláírójától: "Amikor 1920. június 4-én háromnegyed ötkor a Trianon nevet viselő szerződés alá odaírtam a nevemet, tudtam, hogy a szlovák nemzet elszámolását írom alá a volt történelmi Magyarországgal, elszámolást az elejétől a végéig a nemzetem vérével, szenvedésével és nyomorúságával aláírt szerződésekért. Az ilyen elszámolás örök" - szól az idézet. A tábla aláírása: "A hálás szlovákok".

Szombaton Szlovákiában parlamenti választásokat tartanak.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. accelerator 2010. június 16. 10:56
  „Felébredt a szlovák öntudat, ezt is a többezer éves múltjuk hozta. Holnap után már azt tanítják nekik, hogy csehországhoz sem tartoztak soha...”
 • 59. pancser 2010. június 16. 08:49
  „Semmi köze az ügynek Palasztinához. De hogy ismerd az álláspontomat, Izraelnek joga van saját államához, ezt akarják megszüntetni a gázai szélsőségesek például. Izrael önmagát védi és csodálom ezt a népet, a katonai stratégákat, hogy sikeres katonai akcióik sem vették el józanságukat és csak addig mentek előre az ellenség földjére amíg célszerű volt. Tanulhatnánk tőlük, akkor nem lenne trianoni hiszti, viszont lenne kemény munka, erős hadsereg, és csúcstechnikai ipar!”
 • 58. Sagittarius 2010. június 15. 22:13
  „57. pancser 2010.06.15. 17:25

  Meg vagyok lepődve! Egészen értelmes okfejtés tőled! Egyet is értek veled - majd akkor, ha Izrael is egyetért az általad megfogalmazott irányelvekkel, és kivonul Palesztínából, de különösképpen Magyarországról! Szerintem bennünket kellene sajnálni, gyámolítani, segíteni, hiszen elvégre mi volnánk a szenvedő fél mindegyik esetben! Ha jól tudom, szlovákot még nem ért Magyarországon atrocitás, sem attack! Ezzel szemben a Magyart minden országban tapossák, még itthon is!

  "A Fidesz kormány Szovákia illetékeseihez írt levelében hitet tesz az mostani határok mellett"...

  Akkor nem értem hol a probléma! Miért sivalkodik Ficó, Te, a szocik, a libcsik, és minden más Magyarellenes !?”
 • 57. pancser 2010. június 15. 17:25
  „Hogy mit írnak az ütődöttek nem számít, hiszen az egész kereszténység elfogadja az Ószövetséget, magam is tanultam Árahámról, Mózesről és sok mindenről.
  A témához: Igenis az a célom, hogy minden olvasóban megingassam az egyoldalú Trianon megközelítést. Egészen jól lehet élni, akár barátságban, ha kettő féle módon fogjuk fel a dolgokat. Szlovákia, a szlovák nép hazája lett. Nekik az önáló állam, hatalmas, semmihez nem hasonlítható élmény. Mi jajongunk Trianon miatt, holott több igazságot hozdoz az igazságtalanságok mellett, mint Nagy-Maggyarország, hiszen végül is kevesebb nép él saját államán kívül mint Trianon előtt. A három nyugati hatalom döntése azt is jelenti, hogy revizionistáinknak semmi esélyük nincs. A Fidesz kormány Szovákia illetékeseihez írt levelében hitet tesz az mostani határok mellett, mert ez a valóság.”
 • 56. Sagittarius 2010. június 15. 12:11
  „55. meir 2010.06.15. 11:07

  Az ezért való aggódással már elkéstél úgy 2500 évet! Nektek nem a bakancsotok talpa az ami aggasztóan mocskos!”
 • 55. meir 2010. június 15. 11:07
  „53-aska!!
  -gondolod hogy kedvunk lenne osszeronditani a bakancsunk talpat egy-egy "olyan" arccal??? Naiv lelek Te!!!”
 • 54. vonLichthofen 2010. június 15. 05:34
  „54meir,
  nem tudom miként fogom azt túlélni ha te nem beszélsz velem.
  Bánatom mélységes lesz és vigasztalhatatlan.
  Na mindegy, azért én továbbra is rá fogok mutatni a sok hazugságra, félrevezető trükkökre, a megyarság befeketítésére ami a te és a puncher toláából kiszalad....”
 • 53. Sagittarius 2010. június 15. 00:08
  „51. pmc 2010.06.14. 23:38
  "hova lettek a hozzászólások ?"

  Elvitte a cica! :-))))))))))))))))))

  ...de félre a viccel, ...én ezek eltűnését is "meir" vagy a MOSZAD számlájára írom! Kémrepülőgépeik segítségével betörtek a szerverre, ellopták a nekik nem tetsző nagypofájú userek mailcímét, IP-jét, és félő hogy pár órán belül személyes kontaktust fognak létesíteni a bakancsuk talpa, és az arcom között! :-((((”
 • 52. pmc 2010. június 14. 23:39
  „most meg láthatók ...”
 • 51. pmc 2010. június 14. 23:38
  „hova lettek a hozzászólások ?”
 • 50. Sagittarius 2010. június 14. 08:43
  „.. vonLichthofen 2010.06.14. 02:32
  .. vonLichthofen 2010.06.14. 02:45

  Pazarul fogalmaztál! Ismét kivívtad mélységes tiszteletemet!
  Tökéletesen így van, így kell csinálnunk, ezt kell tennünk!”
 • 49. vonLichthofen 2010. június 14. 02:45
  „meir49,
  az amit te irsz már régóta az egy nagy baromság.

  Erősen aggódom elmebeli állapotod miatt.

  Magyarországon kívül SENKINEK sincs joga Trianont elítélő emlékművet állítani, és csak a magyaroknak van joga az elrabolt területeken felállított győzelmi Trianon förmedvények lerombolására.
  Azt hiszem ideje, hogy a magyarok és Magyarország tanuljon valamit Israeltől.
  S ez az, hogy könyörtelenül vigye végbe azt amit a magyarok és az ország érdeke megkíván tekintet nélkül arra, hogy mit mond Brüsszel, NY vagy Tel Aviv, Slota, Barrosso, Obama vagy netanijahu
  Ráadásul - ellentétben Israel ügyleteivel - a mi ügyünk egy igaz és jogos ügy, nekünk valóban jogunk van az elrabolt és elcsatolt területekre, mi itt éltünk több mint ezer évig a zsidók meg a világban kóboroltak kétezer évig, magára hagyva Palesztinát.”
 • 48. meir 2010. június 14. 02:34
  „az osszes itt hoborgo figyelmebe!!!!
  aztan ha majd Magyarorszagon is meg-meg rongalnak egy-egy Trianon emlekmuvet,akkor is tessek ugyanigy hoborogni jo??
  Vagy mindenkinek joga van-vagy senkinek sincsen semmilyen joga!!!
  az a hirneves "Magyarorszag Uber Alles" mar regota egy jo nagy baromsag!!”
 • 47. vonLichthofen 2010. június 14. 02:32
  „Fiúk, az volna a legnagyobb tévedés, ha kitiltanák a meirt meg a punchert innen.
  Egyrészt mert tanulmánybaillő a pofátlanságuk, a korlátoltságuk, a hazátlanságuk és az a mély gyűlölet amellyel mindent közelítenek ami magyar, hazafiság, hazaszeretet és hűség. Ne legyen fikarcnyi kétségünk afelől, hogy ez a kettő nem a saját szakállára/ és sábeszdeklijére - elnézést, ezt nem hagyhattam ki/ dolgozik, hanem megbízásból.
  Ámbár puncher sestében voltak kétségeim, hogy lenne e egyetlen ügynökség is amelyik alkalmaz egy közismert félnótást, de a jelek szerént van.
  Céljuk nem is a közvetlen eredmény, hanem a kétely elültetése, az hogy kétséget ébresszenek bennünk olyan dolgok iránt ami meggyőződősünk szerint szent és sérthetetle.
  A Hazára, Magyarországra, Magyarságunkra, kereszténységünkre, Magyarországra mint Mária Országára gondolok.
  puncher és meir célja nem más mint ötödik hadoszlopként széthúzást, kételyt és viszályt szítsanak közöttünk.
  Ne hagyjuk.
  De válaszoljuk meg hazugságaikat, ostoba ferdítéseiket ha nem is nekik, de egymás számára rámutatva az igazságra.
  Ez a kettő csak azt teszi lélek-, é esztelenül amivel megbízták őket.
  Szinte tuti, hogy meir többet kap mint harminc ezüstöt Magyarország befeketítéséért és a puncher csak büdös halmaradékokat kap a péntek esti vacsora után.”
 • 46. meir 2010. június 14. 02:31
  „45-os!!
  <moderálva>
  ahhoz a bullahoz illene tudnod azt is,hogy vazt a Laterani zsinat utan adtak ki,ahol eppen a zsidok kulombozteto jellel valo jelolese-(ami egy nagy "O"-t formazott sarga szinben)-volt a cel !!!
  -mellesleg maga a zsinat is azert volt szukseges hogy allamilag "magyarazattal" szolgaljon a zsidoktol,es mas nem honi nepektol elrabolt vagyontargyak,kincstarba vetelezeserol!!!
  kesobb ugyan ezt tette Philippe le Bell Francia kiraly a Templomos lovagrend vagyonaval,maglyara kuldve koholt vadak alapjan; Guy de Mollet Nagymestert!!”
 • 45. pancser 2010. június 13. 22:16
  „Aranybulla vazze! Ilyenre csak az hivatkozik akik nem normális. Jó hogy nem vezetnétek be a négyfelé vágást! MO. a városiasodást, a kereskedelmet, a bankokakat az ipart jórészt idegeneknek köszönheti, nem ki részben a zsidóknak. Tekintélyes volt a zsidó nagypolgárság, a nagy gyárak, a világ élvonalába tartozó iparágakban igen sok volt belőlük. Bőgyatya főleg zsírosan mosatlanul, nem sok értéket képviselt a külhoniak szemében.”
 • 44. quaestor 2010. június 13. 21:36
  „meir és pancser
  Olvassátok el az Aranybullát (1222)!!!
  Részletek:
  Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.
  Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.
  Továbbá, birtokot az országon kivül való embernek ne adjanak.”
 • 43. Sagittarius 2010. június 13. 17:04
  „43. pancser 2010.06.13. 15:44

  Húhaaaa, rohadt egy helyen lakhatsz! Azt mondják mindenki azt kapja amit megérdemel! Szerintem költözz el! Lehetőleg egy kontinensel, de talán inkább egy bolygóval odébb!”
 • 42. pancser 2010. június 13. 15:44
  „moderálva”
 • 41. lacim6 2010. június 13. 12:57
  „ŐRIZETBEN A DUBAI GYILKOSSÁGBAN RÉSZTVEVŐ EGYIK MOSZAD-ÜGYNÖK

  Berlin hivatalosan is kérni fogja Lengyelországtól Uri Brodszkij Moszad-ügynök kiadatását, akit a lengyel hatóságok fogtak el. Az izraeli férfit azzal gyanúsítják, hogy Németországban egy külföldi titkosszolgálatnak dolgozott, s német útlevelet hamisított a Moszad egyik ügynökének, aki állítólag részt vett Mahmúd al-Mabhúh dubaji meggyilkolásában.

  Az államügyészség szerint Brodszkijt június elején vették őrizetbe, amikor Lengyelországba érkezett, mert Németország az Európai Unió igazságügyi együttműködése keretében európai letartóztatási parancsot bocsátott ki.

  A német szövetségi ügyészség még márciusban vizsgálatot indított egy valódi, de nem a tulajdonosa által használt német útlevél ügyében, amelyet januárban Dubajban használtak fel.

  A gyilkosságot elkövető különítmény tagjai hamis útlevelekkel érkeztek a Perzsa-öböl menti emírségbe. Az ügyben a brit kormány még márciusban kiutasított egy izraeli diplomatát, mert a gyilkosság szervezői 12 brit útlevelet hamisítottak, s David Miliband volt brit külügyminiszter akkor úgy nyilatkozott, hogy "alapos ok van azt hinni, hogy Izraelt terheli a felelősség" az okmányokkal való visszaélésért.

  Dubaj az izraeli hírszerzést vádolta a gyilkossággal. Az emírség rendőrsége megállapította, hogy egy 27 tagú osztag hamis európai és ausztrál útlevéllel jutott be az országba. Izrael nem erősítette meg, és nem is cáfolta felelősségét. Az útlevél-hamisítás ügyében vizsgálat folyik Írországban és Franciaországban is.”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Slota: `Szlovákiában a homoszexuálisok és a magyarok fognak uralkodni´

Ján Slota szerint ha a magyarok bekerülnek az új kormányba, még ebben a választási időszakban Dél-Szlovákiában politikai autonómiát kapnak. Tovább olvasom