Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Napi harminc eurót kapnának a bevándorlókat befogadó olasz családok

Az illegális bevándorlókat befogadó olaszországi táborok megteltek, ezért Domenico Manzione olasz belügyi államtitkár azt javasolta, hogy önkéntes alapon az olaszok fogadják be őket.
A kezdeményezéshez elsőként Ignazio Marino római főpolgármester csatlakozott. Az olasz főváros első embere bejelentette: Róma kész napi harminc eurót (több mint kilencezer forintot) fizetni azoknak a római családoknak, amelyek befogadják otthonukba az illegális bevándorlókat.

"Az Olaszországba felnőtt kíséret nélkül érkező kiskorú bevándorlókat már most is családoknál igyekeznek elhelyezni. Ezentúl az olaszok nyissák meg otthonaikat a felnőtt bevándorlók előtt is" - mondta Ignazio Marino hozzátéve, hogy a római peremkerületekben működő bevándorló táborok zsúfolásig megteltek és ugyanez a helyzet a többi olasz városban is.

Angelino Alfano olasz belügyminisztérium nem kommentálta az államtitkár bejelentését. Az Olasz Fivérek nevű jobboldali párt közleményben tiltakozott az ellen, hogy az olasz állam vagy akár a római önkormányzat havi 900 euróval segítse a bevándorlók elhelyezését. A párt hangsúlyozta, hogy a havi 900 euró az olasz minimálnyugdíj kétszeresének felel meg. Az Északi Liga is úgy látja, hogy a bevándorlók helyett az olasz munkanélkülieket kellene napi 30 euróval támogatni.

Év eleje óta már 130 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba. Tavaly 42 ezer volt a számuk. Az olasz állam a táborokban is fejenként napi harminc eurót fizet az ott élők szállására és ellátására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Franciaország gyászol, és újabb légi csapásokat hajtott végre Irakban

Az Algériában lefejezett francia túsz emlékére Francois Hollande államfő három napra elrendelte a… Tovább olvasom