Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Győri nő esete: a bécsi rendőrség mossa kezeit

Egy belső vizsgálat eredménye szerint nem követett el szabálytalanságot a bécsi rendőrség augusztusban egy győri nő őrizetbe vételekor.

Portálunk beszámolt arról, hogy Viktória pert fontolgat a bécsi hatóságok ellen egy lopás gyanúja miatt őrizetbe vett és három napig fogdában tartott magyar nő családja  - közölte a bécsi rendőrkapitányság szerdán az MTI-vel.

Az osztrák rendőrség tájékoztatása szerint a jelentések alapján a rendőrök nem követtek el hibát. A hatóság vitatja, hogy megalázó vagy hátrányosan megkülönböztető módon jártak volna el, amikor megmotozták F.V.-t. A nő viszont ártatlannak vallja magát.

Egy bécsi játszótéren őrizetbe vettek, majd fogdára szállítottak egy győri nőt egy idős férfi kirablásának gyanúja miatt, elszakítva őt 20 hónapos kisfiától. A magyar nő és élettársa kisfiukkal a férfi kinti fizetéséért utaztak az osztrák fővárosba. A nő a gyerekkel egy bécsi játszótéren volt, amikor megállt mellettük egy rendőrautó. A fiatalasszonyt lopással gyanúsították, pontosabban azt állították, hogy tetten érték; a kisfiút átadták az apának, őt pedig előállították.

Mint azt Németh Krisztina bécsi főkonzul korábban az MTI érdeklődésére elmondta, amennyiben az eljárás végén a gyanúsított ártatlannak bizonyul, lehetősége lesz kártérítést igényelni a hatóságoktól.

Olvasóink írták

 • 11. vanessa 2009. október 21. 22:51
  „ügyvédet ki fogja kifizetni?mert olyan horribilis összeget kérnek ,ők meg nincsenek olyan anyagi helyzetbe,a nagykövetnek kéne segiteni sőtt köteles segiteni a bajbajutott állampolgároknak,”
 • 10. vanessa 2009. október 21. 22:48
  „én ismerem a családot,nem olyanok ,ők,de a rendör nem tud különbséget tenni szöke és fekete haju gyerek között?mert akit kerestek annaál fekete haju gyerek volt,vikinek pedig szőke kisfia van,a 3 as nak üzenem,ha őnt is igy megalázták volna őnnek sem sem tetszene,”
 • 9. kivagyokén 2009. október 21. 21:15
  „AranyKözépút 2009.10.21. 17:52
  Olvasd el légyszives a 3. hozzászólásomat. Említettem az intézkedés színvonalát is. Ettől függetlenül, a véleményemet fentartom, az infókat Kisalföld cikkeiből merítettem, amiről már derült ki, hogy nem pontos a tájékoztatás.”
 • 8. Hitetlen 2009. október 21. 19:52
  „Szerintem keresenek egy jó SZTÁR ügyvédet aki nem esik kétségbe azért mert Osztrák az ellenfél.
  http://www.bigfoot.hu/glegyakjeno.htm
  http://www.kovacskazmer.hu/
  http://www.ugyved.hu/search.php?nexttrid=1&ViewEdit=0&LimitNumber=10&LimitFrom=100&noneed_authentication=&loginsign=&personid=&password=&command=¶meter=¶meter2=¶meternodel1=¶meternodel2=&gotoidonload=&logintargetpage=index.php&nologintargetpage=index.php&newslettersign=&forpros=&newloginusername=&imapuser=&pass=&newloginpassword=&newsletteremail=&subarea=15&name1=&language=0&county=1&city=&district=0&newsid=&publicationid=
  http://www.google.hu/search?q=budapesti+%C3%BCgyv%C3%A9dek+n%C3%A9vsora&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
  Azért egy telefont megérne.”
 • 7. zsolt72 2009. október 21. 18:22
  „Remélem jó sok jóvátételt kell majd az OSZTRÁK Rendőröknek fizetni. De ebből semmi nem lesz ,mert abban az országban kimossák a rendőrök szennyesét és senkit nem fognak felsőségre vonni.
  Ennyi erővel bár kire rá lehet fogni az utcán ,hogy lopott. Szerintem az elmondottak alapján nem hiszem ,hogy rendesen megvizsgáltak minden lehetőséget a rendőrök.”
 • 6. AranyKözépút 2009. október 21. 17:52
  „Nincs igaza a 3-asnak, mert "nincs tisztában a dolgokkal".A testüreg átvizsgálásra mi szükség? Én is kiakadnék de nagyon! Aztán: a tanúvallomások alapján sem stimmel a vád: a kisgyermek nem fekete hajú. A pénz meglett.
  A keresett összeg 45 ezer forint volt.”
 • 5. fortuna54 2009. október 21. 17:26
  „3-mas.Igazad van.”
 • 4. janika 2009. október 21. 17:09
  „Várjuk meg az ügy végét. Reméljük, akkor is ír róla a Kisalföld.”
 • 3. kivagyokén 2009. október 21. 15:53
  „Bocs, nem vagyok teljesen tistában már a dolgokkal. Ha jól emlékszem lopással vádolták a hölgyet, és ült három napot. Bár most a cikkben keverik a lopás és rablás említését. Nem igazán értem. Persze, én sem örülnék ha "csak úgy" megmotoznának+dutyiba csuknának. De! Elviselném, mert a törvény szerint (magyar és osztrák szerint is gondolom) a rendőnek joga és kötelessége ezt megtenni bűncselekmény esetén. Hátha igaz, és előkerül a "bűnjel. Ezen kár megsértődni. Hát adutyi nem kellemes dolog az biztos, de nem is olyan rég, ITT is 72 órára becsukhatták a polgárt. Bizony bizony. Az más kérdés, (nem voltam ott, tehát csak találgatok) az intézkedés milyen formában zajlott le. Megin máslapra tartozik, hogy az igazam bebizonyosodása után, némi "elégtételt" követelnék az úriembertől a kellemetlenségekért.
  Ugyanakkor nem csinálnék vihart a biliben, megvárnám a végét a dolgoknak. Viszont tudomásul kell venni, NORMÁLIS demokráciában és diktatúrákban is így működnek ezek a dolgok. Szerintem.”
 • 2. dominiim 2009. október 21. 14:41
  „Nagyon kiváncsi lennék hogyan képviselte a bécsi főkunzul Viktória ügyét !

  Andre”
 • 1. tomorprof 2009. október 21. 13:15
  „És mi volt 12-én Bécsben a bíróságon??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fal a romatelep és a falu között

Kétméteres falat húztak az elmúlt hetekben a kelet-szlovákiai Osztrópatakon az önkormányzat… Tovább olvasom