Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Az ünneplő tömegbe hajtott egy férfi: négyen meghaltak

Legkevesebb négy ember meghalt, és egy tucatnyi megsebesült, amikor egy autó belerohant a tömegbe a holland királyi család közelében a hollandiai Apeldoorn-ban csütörtökön. A nyugat-hollandiai városban nagy szabású ünnepséget tartottak a Királynő napján.
Beatrix 1938. január 31-én született, és 1980. április 30-án lett uralkodó, miután édesanyja átadta neki a trónt, ezért ezen a napon tartják Hollandiában a Királynő napja nevű ünnepségsorozatot. A holland rendőrség bejelentése szerint egy fekete személyautó rohant bele az egyik emlékműnél várakozó tömegbe, amely arra várt, hogy megnézhessék az ünnepséget. A tragédia a királyi család szeme láttára történt, de az uralkodónak és családtagjainak semmi bajuk nem esett - közölte a rendőrség. A tévéfelvételek azt mutatták, hogy a király család tagjai, akik egy nyitott busz tetején álltak, döbbenten, szinte sokkolva látták, amint a kocsi áttöri a védőkorlátokat, és a szemük láttára belerohan a tömegbe. "Őfelségét és családjának tagjait megrázták az események, és részvétüket fejezik ki az áldozatoknak és hozzátartozóiknak" - áll a Palota közleményében. A holland hatóságok szerint baleset történt, és egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy merénylet lett volna. A kocsi vezetőjét kórházba vitték, állapotáról nincs hír. A rendőrség azt közölte, hogy a baleset okát vizsgálják, és a sofőrt ki fogják hallgatni, amennyiben lehetséges. A szerencsétlenség miatt Apeldoorn azonnal leállították az ünnepséget, majd bejelentették, hogy a királyi család hazament, és már nem jelenik meg nyilvánosan. A Királynő napján több százezren vettek részt holland városokban az utcai fesztiválokon, csütörtökön.

A holland hatóságok szerint valószínűleg szándékosan hajtott a tömegbe a kocsi a Királynő napján

Azt gyanítják a holland hatóságok, hogy szándékosan rohant bele a tömegbe kocsijával a sofőr a Királynő napján tartott ünnepségen, csütörtökön, a hollandiai Apeldoorn városában. A tragédia, amelyben négyen meghaltak és 13 megsebesültek, Beatrix királynő és családtagjai szeme láttára történt.

Az első hírek még arról szóltak, hogy baleset történt. Néhány órával később viszont a holland hatóságok már azt közölték, hogy az eddigi vizsgálatok másra utalnak."Jó okunk van feltételezni, hogy szándékos volt."- mondta csütörtök délután sajtókonferenciáján L Goossens , az ügyészség munkatársa, aki azonban azt kizárta, hogy merényletkísérlet, illetve terrortámadás történt volna. A sofőrről annyit közöltek már a hatóságok, hogy 38 éves férfi, és ő is megsebesült, ezért kórházba vitték, de sérülése nem súlyos. A hatóságok közlése szerint a férfit őrizetbe vették. Apeldoorn város polgármestere, Fred de Graaf azt mondta a sajtókonferencián, hogy a 13 sebesült közül öten nagyon súlyos állapotban vannak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évekig a hűtőjében tartotta fiának holttestét

Őrizetbe vettek Japánban egy nőt, aki a rendőrség szerint két éven át a hűtőjében tartotta a 4 éves… Tovább olvasom