Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Húsvéthétfői hét-nulla

Húsvéthétfőn fantasztikusan jó érzés volt a tévé képernyőjén látni a fiataloknak rendezett nemzetközi focitorna felcsúti döntőjét; pláne úgy, hogy a Real Madrid egyik ificsapata is csak a pálya mellől leshetett. A finálét ugyanis két hazai csapat tehetséges tinédzserei játszották.

Aki esetleg nem látta, elárulom, a győztes csapat a Budapest Honvéd együttese lett. A tizenévesek hét(!)-nulla arányban győzték le az ellenfelet, a Videoton Puskás Akadémiát. Szenzációs góloknak örvendezhettünk: pompás szabadrúgásból éppúgy rezgett a háló, mint tanítani való kapáslövésekből, azaz igazán remek futballcsemegének lehettünk részesei. Ilyen szemrevaló focit például hiába is várunk sok évtizede a felnőttválogatottól.

Aztán a riporter megszólította a lenyűgöző teljesítményt nyújtó csapat edzőjét is, aki joggal lelkendezhetett volna a hét-nullás, kiütéses győzelem okán. De nem. Ő nem szállt el magától, hanem kritikusan megjegyezte – amivel szinte a sárga földig lehordta a klasszul teljesítő fiatalokat –, hogy az első játékrészben csak rugdosták a fiúk a labdát, s nem a megbeszéltek szerint játszottak. Aztán – szinte mellékesen – persze megdicsérte az eredményes fiatalokat.

Nos, a hét-nullás eredmény azért magáért beszél. Mi úgy láttuk, jól tették a fiúk, hogy „zsigerből" fociztak; a tehetség volt a segítőjük és vezérlő erejük, s nem feltétlenül mindig az edzői szöveg, a kordában tartó, szigorú utasítások tömkelege.

Minderről persze eszünkbe juthat: míg hazánkban a hétköznapokat 43 ezer jogszabály-rendelet igazgatja, Németországban 9300. Svájcban az elöljáróságokon többnyire egy mondat olvasható: „Legfőbb törvény a józan ész"...

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2012. április 13. 08:47
    „Hogy erre a "józan észre" mekkora szükség volna!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegény gazdagon

Tovább olvasom