Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Koroncón 39,5, Győrben 21,4 milliméter eső - Leszakadt az ég Győr környékén, újra úszik a város - fotók, videók!

Koroncón 39,5, Győrben 21,4 milliméter eső - Leszakadt az ég Győr környékén, újra úszik a város - fotók, videók!Ménfőcsanak, Sokorópátkai út
Faágak törtek, fák is kidőltek. Nagyszentjános közelében, Győrszemerén és Téten is több helyen távolítottak el veszélyes fákat.
Felvételt készített a viharról?
Küldje el a tudosito@kisalfold.hu-ra!


Csütörtök 8.00 - Szerda délután Győr-Moson-Sopron megyében a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt a tűzoltókat többször is riasztották. Győrben a Bajza utcában egy családi ház pincéjébe egy méteres víz állt, de Győrújbaráton a Kossuth utcában és a Mélykút utca négy házában is vizet szivattyúztak a tűzoltók a pincékből - közölte portálunkkal a katasztrófavédelem csütörtökön,

Emellett faágak is törtek és nagyobb fák is kidőltek. Többek között Nagyszentjános közelében, Győrszemerén és Téten is több helyen kellett eltávolítani a veszélyt vagy forgalmi akadályt jelentő növényeket.

A győri hivatásos tűzoltók mellett a károk felszámolásánál a győrújbaráti, a győrszemerei és a téti önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Koroncó kapta a legnagyobb zuhét

Koroncón 39,5, Győrben 21,4 milliméter csapadék hullott a szerdai felhőszakadás során. Több hullámban is lecsapott az eső, aki szabadtéren volt, nem úszhatta meg szárazon. Olvasóink fotóiból készítettük ezt az összeállítást, amelyet önök is látnak.

A katasztrófavédelemhez több bejelentés is érkezett, Győrben pincét kellett kiszivattyúzniuk, Téten, Nagyszentjánoson, Győrszemerén fakivágáshoz riasztották őket.

Csütörtökre már nem adott ki figyelmeztetést a meteorológia, előrejelzésük szerint napközben szakadozottá válik a felhőzet, a szél északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21 és 26 fok között várható.

18.16 - A gyárvárosi utca sem úszta meg

"Jól látható, hogy honnan hiányzanak a csatornalefolyók. 30 perc után már legalább járható az utca közepe" - írta Olvasónk, Czöndör Péter.
 
Úszott a Munkás utca Győrben - fotók: Tudósító18.08 - Olvasónk pörgős zenére küzdött a víztengerrel

 


17.50 - Nem bírták az árkok Ménfőcsanakon

Ménfőcsanak, Sokorópátkai út a délutáni felhőszakadás után. A hirtelen lezúdul nagy mennyiségű esőt a csatornák és az árkok nem bírták és az útra folyt a víz - írta Olvasónk.

 
Özönvíz zúdult a ménfőcsanaki útra - fotók: Tudósító


17.39 - Olvasónk felvétel

 


17.01 - Akárcsak hétvégén, Tét most sem úszta meg a vihart 

 
A vihar újra lecsapott Tétre - fotók: Tudósítók


16.52 - Győrújbaráton víztenger várta az autósokat 

 
Úszó utca Győrben, hömpölygő víztenger Győrújbaráton


16.46 - A viha Gönyűt sem kímélte 
 


14.20 - Újra itt a vihar, leszakadt az ég Győrben.
 
Fotók


 
 


09.00 - Szerda elsősorban a Dunántúlon, valamint később a középső országrészben alakulhatnak ki zivatarok. A zivatarokat a felhőszakadás (lokálisan 25-30 mm csapadék) mellett viharos széllökés (60-70 km/h) és jégeső (1-2 cm) kísérheti - írja a met.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esernyőt elő! Július utolsó hetében lehűl a levegő és viharok várhatók

Esernyőt elő! Július utolsó hetében lehűl a levegő és viharok várhatók
Heves zivatarokkal, felhőszakadással érkezik a hidegfront. Tovább olvasom