Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Verseny várható a területekért

Itt a nyári szünidő, mi legyen a gyerekekkel? Győrben felmérések lesznek a szülők igényeiről.
A minapi győri városházi sajtótájékoztatón Kun András alpolgármester a jövő heti önkormányzati közgyűlés témáiról beszélt, elsősorban az ingatlanügyeket érintőkről.

Minimum 1,6 milliárd

A gazdasági bizottság ingatlankijelöléseket tartalmazó előterjesztésében döntő többségben vannak a kereskedelmi célú területek. A kijelölések a városrendezési tervek és a már jelzett igények alapján történnek. Mint az alpolgármester elmondta, a szóban forgó területekre lakásépítésre „nem tolonganak" a befektetők. (Megjegyzésünk: az Engel-lakópark és több más beindult vagy hamarosan beinduló beruházás mellé most nem is lenne sok értelme.)

A kereskedelmi célra hasznosítható önkormányzati területekért viszont várhatóan verseny alakul ki a pályázók között. A pályázatra kiírandó területek együttes ára 1,6 milliárd forint. Ez azonban csak a minimum, a verseny dönti el, hogy a város végül mennyi pénzhez jut.
Papp András oktatási irodavezető azt jelentette be a sajtótájékoztatón, hogy a napokban a gyermekintézményekben felmérőlapokkal találkozhatnak a szülők, mit igényelnek a nyári szünetben. Az iroda igyekszik megoldást találni arra, hogy minden városrészben legyen ügyelet a gyermekek felügyeletére. Ez akkor megoldható, ha legalább tizenöten jelzik igényüket.

Nyáron nem kell ebéd?

Egy másik felmérés azt igyekszik megtudakolni, kell-e nyáron a gyerekeknek a kedvezményes étkezési lehetőség. Talán furcsán hangzik így a kérdés, csak hát a tapasztalat indokolja. Tavaly Győrben mindössze 25-en jelezték ilyen igényüket, ennyi ebédet főztek nyáron a gyerekek számára, ám végül mindössze csak ketten vették igénybe! Meghökkentő, de így van. Az idei felmérésben a valós igényeket próbálják összegyűjteni, mert nem olcsó feleslegesen főzni, aztán kidobni... Az állam egyébként a nyári étkeztetéshez is ugyanolyan támogatást ad, mint tanszezonban: gyerekenként napi 300 forintot.

Pályázatok

Az irodavezető szólt arról is, hogy a lejárt szerződések után folynak az intézményvezetői pályázatok. Van, ahol többen is pályáznak, néhol azonban csak egy-egy személy. A Jedlik-iskola igazgatói tisztére Domonkos László, a Hild-iskoláéra Józsa Tamás pályázik. Papp András szerint hasznos, ha a pályázók személyét az érintett szülők még a képviselő-testületi döntés előtt megismerik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet az új győri korzó

A Kisalföld 2001 szeptemberében számolt be először arról, hogy Győr belvárosa, a sétálásra alkalmas területek Duna-korzóval bővülhetnének a két révfalui híd közötti területen. Akkor kezdődtek el az első tervezések, és az egyeztetések hosszú folyamata a város, valamint a terület tulajdonosai között. Dr. Jakab Tamás azt mondta, szerinte a kész korzón egy év múlva már sétálhatnak a győriek. Tovább olvasom