Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Végzettségük autógyártó

záróvizsgát tettek az autógyártó szakos végzős diákok a győri Lukács Sándor iskolában.

A napokban gyakorlati és elméleti záróvizsgát tettek az autógyártó szakos végzős diákok a győri Lukács Sándor Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az újfajta szakképzésen, melynek koncepcióját és tananyagát a győri Audi Hungaria Motor kft. a szakiskolával közösen dolgozta ki, 25 szakmunkástanuló vett részt. Ez a szakképesítés kíváló tudású szakembereket állít a gépjárműipar rendelkezésére.
A tanulók a tizedik osztály befejezésekor dönthettek a két éves szakképzésről, amelynek során a hagyományos szaktudás megszerzése mellett speciális tantárgyakat - mint  írányítástechnika és szereléstechnika  - is elsajátítottak.

A szakmunkásbizonyítványokat Soós László, az Oktatási Minisztérium osztályvezetője és Olaf Kupke, a győri Audi személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója adta át tegnap a végzősöknek. Az ünnepségen elhangzott, hogy valamennyi fiatal számára munkát ajánl az Audi, s az is, hogy a Lukács Sándor Szakképző Iskolában folyamatosan képzik a diákokat, s évente egy osztályt bocsát útjára az intézmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnhet a győri piac?

„Szinte több az eladó, mint a vásárló” – panaszolja az egyik őstermelő a Dunakapu téri piacon. Sajnos ha körülnézünk, igaz. Az eladók két-három évet adnak a piacnak, a Kisosz alelnöke szerint nincs mitől félni.
A szerda délelőtt piacnap amióta az eszünket tudjuk. Tíz éve még hömpölygött itt a tömeg, s az eladók asztalai is összeértek. Tovább olvasom