Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Végszükség volt a zápor- kiömlő kinyitása

Olvasói kérdés: Amikor annyit beszélünk a környezetvédelemről, a folyók tisztaságáról, utánajárhatnának, milyen szennyvizet engedtek be nemrég a Rábába a Petőfi híd lábánál, az Evangélikus Szeretetház oldalánál.


Itt található egy kerek csatornanyílás az ártéri résznél, amelyből fényes nappal ömlött a víz a folyóba. Gondolom, nem a vizet pótolták. Valószínűleg tisztítatlan szennyvíz került bele. Egy lehetséges másik eset: mivel a Rát Mátyás téren pár héttel ezelőtt az utat javították, a csatornahálózatból oda folyik ki a víz? De az is szennyvíz lehet. Honnan, kinek a tudtával és engedélyével? Végül is Győr a folyók városa. Erre építsük a turizmust? Más helyen büntették azokat, akik a Rábát szennyezték. Adorján Éva

Olvasónk kérdésével a Kisalföld megkereste a Pannon-Víz zrt.-t, amely tudatta: "Július 21-én, csütörtökön a folyamatos eső miatt reggel óta maximális kapacitással működtek szivattyúink, a csatorna tartalmát a szennyvíztisztító telepre juttatva.

A délutáni órákra teljesen telítődött a csatornarendszer, így szükség volt a záporkiömlők nyitására is.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor a város mélyebb fekvésű részein feltört volna a szennyvíz, lakásokat, pincéket, lépcsőházakat öntött volna el, súlyos károkat okozott volna.

Ezen a napon az olvasó a Petőfi híd melletti záporkiömlőt láthatta, ahol 15.30-tól 18.30-ig összesen 1200 köbméter csapadékvízzel tízszeresen hígított szennyvizet engedtünk a Rábába.

A csatornarendszer üzemeltetési engedélyében foglaltak szerint jártunk el, a záporkiömlő nyitása előtt értesítettük a környezetvédelmi hatóság vízminőségi ügyeletét, a vízmintavételek megtörténtek.

A Petőfi híd melletti záporkiömlő használatára csak végszükség esetén kerül sor, idén összesen három alkalommal, június 7-én és 24-én, majd az olvasó által említett július 21-i alkalommal kellett használni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyások és lakók közt dúl a háború

Nagykutyások kontra kiskutyások, kontra kutyás és kutyátlan lakók. Néhány hete elszabadult a pokol… Tovább olvasom