Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Vasútállomáson ütötték-rúgták: hat és négy év börtönt kapott a két fiatal

Tavaly novemberben két fiatalkorú majdnem agyonvert egy kamaszt a mosonmagyaróvári vasútállomáson. A pénteki ítélethirdetéskor emberölés kísérlete miatt egyikük hat-, a másik négy év börtönbüntetést kapott első fokon.


Két állami gondozott fiú, Attila és Isván aznap több liter bort ittak, s egy napra megszöktek a győri GYIVI-ből.

A mosonmagyaróvári vasútállomáson belekötöttek a buszcsatlakozására váró Krisztiánba, majd agyba-főbe verték.

„Szakszerű orvosi beavatkozás nélkül perceken belül beállhatott volna nála a halál" – hangzott el a pénteki bírósági ítélethirdetéskor.

A sértett ugyanis többek közt darabos arccsonttörést szenvedett, s a vérbelehellés miatt agyi oxigénhiány is fellépett nála. „Súlyos, minden jel szerint maradandó egészségkárosodást szenvedett. Valószínűleg sohasem lesz belőle az az ember, aki a támadás előtt volt" – mondta a bíró.

Az ítélethirdetés - Fotó: H. Baranyai Edina
Az ítélethirdetés - Fotó: H. Baranyai Edina


Krisztián (aki édesanyjával nem vett részt az ítélethirdetésen) például azóta gyakorta elfelejt dolgokat, memoriája kihagy, s ez a tanulásban is hátráltatja. Nem csoda: még akkor is fejberúgták, amikor Krisztián saját vérében hörögve feküdt a peronon.
A bíróság a cselekmény minősítésekor a vád álláspontját tartotta indokoltnak: az emberölés kísérletének bűntettét. „A megtámadottra mért ütés-rúgás a felsőtestére, javarészt a fejére irányult. Ez egyértelműen arra utal, hogy a halálokozás bekövetkeztének lehetősége fennállt mindkét vádlott esetében" – indokolt a bíró.

A bíróság megállapította, hogy bár egyikük telefonon hívta a mentőket, nem akartak a helyszínen maradni, s tevékenyen nem segítettek az életmentésben. Súlyosbító körülmény volt, hogy ittasan vertek meg egy kiskorút.

Előzmények

Krisztián édesanyja könnyek között beszélt a tragédiáról >>
Attilát, az elsőrendű vádlottat a bíróság első fokon hat év börtönbüntetésre ítélte (maximális tíz évet kaphatott volna), ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől.

Istvánt (szintén első fokon) négy év börtönbüntetésre ítélték (ő mivel az elkövetéskor a 16. életévét sem töltötte be, maximum öt évet kaphatott volna), s ugyanennyi időre tiltották el a közügyektől.

Az idén februártól tartó előzetes letartóztatásuk óta eltelt idő beleszámít a büntetésükbe, amelyet fiatalkorúak börtönében kell letölteniük. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek, így a végső szót az Ítélőtábla mondja majd ki.

A bíró mindkettőjük esetében elutasította a szabadlábon való védekezés kérelmét, s meghosszabította az előzetes letartóztatásukat: így a fiatalok visszakerülnek a javítóintézetbe.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. Túrabakancs 2009. november 29. 21:55
  „kolombela! /42/
  Ne hidd azt hogy minden kisebbségi a segélyekből tengeti az életét, hiszen egyéb tevékenységeikből egyik-másik nem idén
  barnult személy egészen szép kis összegeket "keres" havi szinten. Erre jön rá a segílyke... Ahol laknak az sokszor putri jellegű, viszont az autóik árából futhatná a kártérítésre. Nem mind csóró aki annak látszik!”
 • 44. lars 2009. november 29. 11:56
  „41. így van.”
 • 43. kolombela 2009. november 28. 18:40
  „36. RoninNoob 2009.11.28. 11:13
  Pfuj! Hogy lehet valaki ennyire rasszistákok?”
 • 42. kolombela 2009. november 28. 18:38
  „7. Túrabakancs 2009.11.27. 15:16
  Szerinted ki is fizetik a megitélt összeget, amikor majd ők is segílykéből fognak élni?”
 • 41. Stan01 2009. november 28. 17:16
  „moderálva”
 • 40. Truder 2009. november 28. 15:44
  „Nem majdnem agyonverték, hanem majdnem halálra verték a srácot.
  Nagyon gyenge ítélet..sokkal többet érdemeltek volna.”
 • 39. Reális 2009. november 28. 12:50
  „moderálva”
 • 38. jucuska07 2009. november 28. 11:40
  „Én ugyanazt adtam volna nekik büntetésnek amit ők adtak a fiúnak!!!Jól rugdossák meg őket amíg mozognak aztán ha túlélik túlélik akkor még min.10 év a sitten....Ja persze azt nyilatkozták hogy dolgozni akarnak meg családot meg stb.Hamar megtanulták mit kell a bírónak mondani,hogy megbánó magatartásnak tűnjön.Máshol ezért min 20 évet kaptak volna meg örök életükben fizethettek volna a srácnak mivel miattuk lett egészségkárosodása.”
 • 37. db 2009. november 28. 11:31
  „moderálva durva”
 • 36. RoninNoob 2009. november 28. 11:13
  „Amikor ez az eset megtörtént, már akkor tudtam, hogy a bőrszínük és az életkoruk miatt enyhe büntetést fognak kapni! Felháborító, hogy ma Magyarországon ez megtörténhet! Mosonban még nappal sem biztonságos gyalog közlekedni mert a kapualjakban bandázó "rezesek" válogatás nélkül beszólnak, kötözködnek. Engem pár éve, fényes nappal raboltak ki a városközpontban. Nem sokon múlt hogy hasonlóképp járjak. Temetésre indultam, közrefogtak és elvették a pénzem.
  Én azóta, mondjuk így, nem tolerálom őket, nem bírom elviselni a közelemben őket. Olyan mérhetetlen haragot, gyűlöletet érzek, hogy.....
  Én életfogytiglant adnék ennek a két senkiházi suttyónak!!!!!”
 • 35. Roben 2009. november 28. 10:29
  „moderálva durva”
 • 34. Japo 2009. november 28. 08:28
  „Bálintos! Hol élsz Te? Dolgozzanak és tartsák el a fiút? Ez a két csirkefogó mozdonyszőke még a családjuk környezetében sem tud olyat mutatni aki dolgozott,nemhogy ők dolgozzanak. Tévedsz barátom, eddig is mi,veled együtt tartottuk el purdéstul,meg ezután is így lesz.”
 • 33. Bálintos 2009. november 28. 07:53
  „Nem jó a halál büntetés!Dolgozzanak,és tartsák el a fiút akinek maradandó károsodást okoztak!!
  A sitten majd megtanulják hogy hogyan lehet az ilyen helyzetből könnyedén kijönni,stb.”
 • 32. Deejay 2009. november 28. 00:04
  „Ha lenne halálbüntetés Magyarországon én fizetnék érte hogy én lehessek a hóhér.Biztos nagyon keménynek érezték akkor magukat a kis bu****ncsok,mag a dutyiban megtudják mi a keménység.”
 • 31. Jandex 2009. november 27. 22:52
  „Miért nem engem támadtak meg a fene a pofájukat...<moderálva> Grrr...
  Előbb jönnék ki a sittről mint ezek a kómából!!!
  A tetű ügyész min gondolkodik 3 napot?! Grrr...
  A maximum is kevés !!!!!!!! Grrr...”
 • 30. Nusinéni 2009. november 27. 22:40
  „Nagyon szomorú hogy ilyen fiatalon de azért meg merte tenni ezt a durva bántalmazásért nagyon gyenge ítélet.Szomorú hogy nem a megfelelő szigorú büntetést róják rájuk.Megérdemelnék hasonló kínzást és szenvedést,át gondolnának hát azt nem is kívánom hogy átérezzék a család szenvedését idegességét.Nagyon sajnálom hogy ilyen gyenge ítéletet kapnak.Elrettentő példás büntetés járna nekik.”
 • 29. LuciusCorneliusSullaFelix 2009. november 27. 22:14
  „<moderálva>....Remölem värni fogjäk üket,mikor szabadulnak a fiatalkorúak börtönéből.....Itt is pozitívan diszkriminálják a cigányainkat.....”
 • 28. RickCartman 2009. november 27. 19:59
  „csatlakozom az ítéletet enyhének tartókhoz! ez ráadásul még csak első fok, lesz majd enyhítő körülmény másodfokon,és tovább is,a végén majd jutalomüdülés lesz a vége...igen, és alapból megfelezik majd "jó magaviseletért",ültek már előzetesben, azt is beszámítják,vagyis nem hogy 2, de egy éven belül itt fognak járkálni közöttünk újra.
  Aztán menjen nyugodtan a gyereked sötétedés után az utcára,érkezzen meg vagy induljon a vasútállomásra,hátha éppen ezekbe botlik,amint bánatukban két liter kannás bor után majdnem halálra verik,hát miért is ne,leülték az előzőt,nem?
  Azt nem tudom, hogy Krisztián kettétört életét,egészségét ki fogja visszaadni?”
 • 27. jirzi1 2009. november 27. 19:41
  „A srác szüleit kérdezzék meg Az lesz a jogos itéletamit ők mondanak!”
 • 26. dogosrobi 2009. november 27. 19:26
  „Igy fognak járni a kis férgek.http://www.youtube.com/watch?v=hh60G_gOkF8&feature=related”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi nap

Tápszentmiklós - A község önkormányzata és a Végső Vár Alapítvány szombaton, november 28-án… Tovább olvasom