Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Tárolókat törtek fel a bűnözők

Tárolók feltörésére szakosodott győri bűnözőnégyest fogott el a rendőrség.
A Győr területén tevékenykedő társaság február közepétől március elsejei elfogásukig főként színesfémet, élelmiszert, babakocsit, kerékpárt vitt el a pincékből, tárolókból, miután azok lakatjait lefeszítették.

Győr különböző területein – Adyvárosban, Nádorvárosban, Révfaluban – február közepén elszaporodtak a pince- és tárolófeltörések.
A sorozat március elsején éjszaka két óra körül szakadt meg, amikor Révfalu városrészben a járőrök három gyanúsan viselkedő emberre, két nőre és egy férfira figyeltek fel.

– A járőrök igazoltatni akarták őket, de befutottak egy udvarba, ahová a járőrök utánuk mentek, s igazoltatták őket. A ruházat átvizsgálásakor több, bűncselekmény elkövetéséhez használatos eszközt, feszítővasat, kesztyűt, kést találtak náluk. Előkerültek olyan tárgyak is, amikkel nem tudtak elszámolni. Ezért bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a járőrök előállították őket – mondta el lapunknak Limpók Péter főhadnagy, a Győri Rendőrkapitányság vagyonvédelmi csoportvezetője.
A helyszíni kihallgatások során a férfi több olyan tárolót, pincét is megmutatott a nyomozóknak, ahová az elfogás éjszakáján lakatlefeszítéssel betörtek.

– A tárolókból a színesfémtől a ruhaneműn, élelmiszeren, kerékpáron, babakocsin át a nagyobb mennyiségű fagyasztott élelmiszerig mindent vittek. A házkutatás során a kerékpárt és az élelmiszereket lefoglaltuk, s visszaadtuk tulajdonosaiknak. A társaság férfi tagjának előzetes fogva tartását a bíróság elrendelte. Van egy negyedik társuk is, akit egyelőre még keresünk – mondta el Limpók Péter.

A nyomozás még az elején tart, de már 20 feltörést sikerült bizonyíthatóan a győri kvartett számlájára írni, és ez a szám még jelentősen növekedhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzés a szántóföldtől az asztalig

Február óta dr. Hercsel György vezeti a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal… Tovább olvasom