Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület: jelképes hidat építettek

Második alkalommal vesznek részt a győri Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület tagjai május 6-án Nagyváradon, a hagyományos Szent László-herma körmeneten.
A szerdai sajtótájékoztatón az előzményekről Fehér Imre nyugállományú határőr őrnagy elmondta: a jelképes hídépítés két évvel ezelőtt, Böcskei László nagyváradi püspök meghívásával kezdődött a lovagkirály egy-egy ereklyéjét őrző két város között.

A győri hagyományőrzők díszalegysége – a tavalyihoz hasonlóan – most is határőr-egyenruhában, díszkarddal kíséri védőszentjének ottani hermáját.

Az egyesület vezetője röviden ismertette a győri herma történetét, így kitért a két évtizeddel ezelőtti eseményre is, amikor a Győri Határőr Igazgatóság állománya néhai Bóna László püspöki helynök és néhai Szőke Gyula kanonok felkérésének eleget téve, megtisztelő feladatként katonai díszkísérettel emelte Győrött a Szent László-napi körmenet fényét.

A határőrség megszűnése után ezt a feladatot a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület viszi tovább, tavalytól már Nagyváradon is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi-egyetem: díjazták a zenészeket

A Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének oktatói, hallgatói az elmúlt… Tovább olvasom