Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szandra gyógyulása közös imává lett

Ravazd - Egy óra körül már a kondérok alját kellett kapargatni, olyan sokan rendeltek, kértek és ettek a ravazdiak főztjéből. Az „Anyák a gyógyulni vágyó gyermekekért” szlogennel meghirdetett program szombaton minden várakozást felülmúlt: asszonyok, családok segítették ezzel a súlyos betegségből lábadozó, 11 éves Laposa Alexandra gyógyulását.
Jáger Zoltánné éthordóval érkezett azzal a szándékkal, hogy ezen a hétvégén négy ebéd árával is a három gyermeket nevelő Laposa családon segít.
– Pörköltet, ecetes halat is kértem, ha így lehet, én is támogatom ezt az igazán nemes célt – fogalmazott a nyugdíjas asszony. – Sajnálom őket, annyi gondjuk, bajuk lehet. A közös cél, a segítés szándéka a ravazdiakat emígy összefogja.

A babgulyás, a pörköltek, az esetes hal mellett lángos, szalmakrumpli és beré is sült a forró olajban, de a helyi Otelló Borbarát Kör öt tagja is kitett magáért. Pulai Miklósné két unokájával jött át Écsről és egyetlen percre sem bánta, hogy e mellett a program mellett döntött. Aki nem evett, felajánlással támogathatta a ravazdi lányok, asszonyok kezdeményezését.

A szülői munkaközösség tagjai főztek, tálaltak és Molnárné Varga Tímea főszervező irányításával mindent megtettek a sikerért. Fotó: Harcsás Judit
A szülői munkaközösség tagjai főztek, tálaltak és Molnárné Varga Tímea főszervező irányításával mindent megtettek a sikerért. Fotó: Harcsás Judit


Körülnéztünk, az alkalmi sátorban találkoztunk Radek Józseffel, a Palatia Nyomda vezetőjével, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének több tagjával. Egyikük, Gömbi – társai kíséretében – ötvenezer forintot adott át Laposa Jánosnak, Szandra édesapjának és a kislány egyik fiútestvérének. Ugyancsak felkarolta a rendezvényt Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, aki példaértékűnek nevezte a településbeliek összefogását, a szervezést. Azt már nem tudjuk, az alelnök a Pándzsa-parti bicskás vadpörköltet kóstolta meg Ottó módra, vagy épp a kürtőskalácsot, mindenesetre hetek óta tudott az asszonyok szándékáról, figyelemmel kísérte a szervezőmunkát.

Feketéné Varga Mária, a település polgármestere elmondta, örömmel vállalta a védnökséget, s a község vezetése a jövőben is segíti a Laposa családot. Mindenki egy emberként drukkol, Szandra gyógyulása közös imává lett Ravazdon. A helyi kultúrház színpadán délután nagy sikerrel lépett fel többek között Szabó András, a Győri Nemzeti Színház, a Vaskakas Bábszínház művészei és számos hagyományőrző csoport, együttes. 

Olvasóink írták

  • 1. Győrimotorosok 2008. november 17. 21:08
    „Gratulálunk a sikeres nemes célra szervezett falu összefogáshoz. Nagyon sokan voltak és nagyon sokan akartak(nak) segíteni a kis Alexandrán. Jó volt látni, hogy az egész falu mi több a környező faluk is eljöttek és mind azt akarja, hogy az a kis lány mielőbb gyógyultam a szerettei körében épen és egészségesen ott legyen. Fogadjátok gratulációnkat e nemes és sikeres akciótokért. Mint ahogy az édesapának a falu kultúrteremében megígértük nem fogjuk elfelejteni a jövő évi találkozónk után.
    Motoros üdvözlettel: Győr és környéke Motorosok Baráti kör közhasznú egyesülete.
    www.gyorimotorosok.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn kezdik a nagy átalakítást

Győr - Parkolóépítéssel, középszigetek átalakításával, forgalomkorlátozás és parkolási tilalom… Tovább olvasom