Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Pattog a labda: Győrben újabb négy műfüves pálya épülhet

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programja keretében Révfaluban, a Belvárosban, Marcalvárosban és Szabadhegyen húzhatják fel az újabb foci pályákat.

A pályázat rendhagyó támogatási konstrukció keretében valósul meg. A pályázat nyertessége esetén ugyanis a pályázó szervezet nem kap vissza nem térítendő támogatást, ezzel nem kell saját hatáskörében konkrét beruházási tevékenységet végeznie.

A beruházást az önkormányzat és a fejlesztésben együttműködő partnerei által a pályázat keretében kiválasztott ingatlanokon az MLSZ bonyolítja le, de a megépített létesítmények a műszaki átadást követően az önkormányzat tulajdonába kerülnek.


Mészöly Kálmán élesítheti az ollót, s újra Győrben avathat műfüves pályákat. Felvételünk idén februárban Győrszentivánon készült.
Mészöly Kálmán élesítheti az ollót, s újra Győrben avathat műfüves pályákat. Felvételünk idén februárban Győrszentivánon készült.


A pályázat keretében Győrben négy városrészén, a Belvárosban, Győr-Szabadhegyen, Marcalvárosban, valamint Révfaluban épülhetne meg a négy kisméretű műfüves pálya (20x40 m).

A kisméretű műfüves pályák pályázat keretében meghatározott maximális költsége bruttó 30,5 millió forint, így a négy kispálya értéke maximum 122 millió forint.

A három kisméretű pálya pályázati önrésze (30 százalék) tekintetében a finanszírozó győri önkormányzat 27,45 millió forinttal támogatná a projektet.

A negyedik pálya esetében a Széchenyi István Egyetem "nyúl a zsebébe", s 9,15 millió forintot adna a pálya felépítésére.

Amennyiben az a pályázati rész is sikeres, melyet a győri önkormányzat a Széchenyi egyetemmel közösen valósítana meg, akkor a campus - a pályázati jogosultság és kötelezettségvállalási kötelezettség megtartásával - átveszi az adott projektrész teljes megvalósítását.

A márciusi győri közgyűlésen a képviselők megszavazták, hogy a pályázati anyagot a Városháza eljutassa az MLSZ-hez.

A tavaly ugyanebben a pályázati konstrukcióban három műfüves pálya (Győr-Ménfőcsanakon, Győrszentivánon és Újvárosban) készült el Győrben - igaz, ezek közül a Bercsényi ligetben létesített pályát a mai napig nem adták át -, egy nagypályát pedig Gyirmóton terveznek megépíteni.

Olvasóink írták

 • 7. Jantia 2013. április 04. 21:39
  „Gyuru, én is erre gondoltam, az ország mélyponton, gyermekek éheznek, családok kerülnek utcára, időseket vernek szét vascsővel, nem kéne inkább másra fordítani a pénzt????!!! Éhes gyerek nem megy focizni....hogy szépen fogalmazzak..”
 • 6. gyugyu1 2013. április 04. 09:51
  „Ennek a három kispályának a győri önrésze 27 millió ft, a bercsényiben épültnek 30 millió ft = 57 millió ft !
  Az emberek meg éheznek, nincs hol lakniuk, nem tudnak rezsit fizetni !!!
  DE FOTBALLPÁLYÁRA VAN PÉNZ /ÁLLMI SZÍNTEN STADIONOKRA !!!!

  AKKOR MÉG A győri mélygarázsról nem is beszéltem !!/ TÖBB MILLIÁRD !! /”
 • 5. tincatinca 2013. április 03. 15:49
  „A Rózsák terén lévő játszótér mellé-mögé-elé játszótérre kellene 1-2 ivókutat létesíteni! Műfüves pálya kerítéssel, belépővel, gondnokkal, időpont kéréssel? Minek? Lásd : idősek játszótere! Látott már ott valaki hintázó nyugdíjast ( kivéve , ha újságíró fényképez)?”
 • 4. mekkmester 2013. április 03. 15:45
  „hát, a szocreál tejfeles asszonyért mondjuk nem is annyira kár, bár az a pár galamb, ami naponta többször trágyázza (guánó), biztos hiányolni fogja :)”
 • 3. háté 2013. április 03. 14:45
  „A tejfeles asszony süllyesztettszinpados rendezvényteret kap! - mindent kivágnak acél érdekében!”
 • 2. equitativo 2013. április 03. 12:57
  „Az eddig megépített pályák kihasználtsága érdekelne. Szükség van ezekre? Az rendeben van, hogy pályázaton nyert pénzből épül nagyrészt. No de amint átkerül az önkormányzat tulajdonába, akkor annak keményen lesznek fenntartási költségei. Miből finanszírozzák azt?”
 • 1. urbaniastapista 2013. április 03. 08:52
  „A Belvárosi az lenne, ami miatt az Eötvös Parkból kivágtak egy csomó fát?
  Ugye nincs összefüggés a Golden-Ball bővítése és a parkba áttett révais sportpálya között?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati pályázat civileknek

A győri civil szervezetek 82 százalékának van kapcsolata az önkormányzattal és kétharmaduk azt… Tovább olvasom