Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Parlagfűcsere gyógynövényekre

Győr - Hét munkás irtotta ki elektromos fűkaszával az allergiát okozó parlagfüvet a Szentiváni Óvoda Sugár úti épülete mögött szombat délelőtt.
Az akció a kéthetes, tizennégy állomásból álló Schering Plough „Segítő Partner" program utolsó előtti állomása volt, helyét – győrszentiváni önkormányzati képviselők javaslata alapján – az ÁNTSZ jelölte ki.

Az óvoda mögötti, kéthektáros önkormányzati területen bőven akad parlagfű, s bár kezelője, az óvoda próbálja rendben tartani a rétet, nem mindig van lehetőség teljes körű parlagfűirtásra. Ráadásul a betegség egyre kisebb korban jelentkezik, már az óvoda csoportjaiban is akad egy-két kisgyerek, aki valamilyen allergiától szenved.

Csonka Eliza és Celina a szombati akcióban összegyűlt, becserélt jókora mennyiségű parlagfüvet mutatja. Fotó: H. Baranyai Edina
Csonka Eliza és Celina a szombati akcióban összegyűlt, becserélt jókora mennyiségű parlagfüvet mutatja. Fotó: H. Baranyai Edina

Miközben az óvoda mögött lassan eltüntették a gazt, a gyerekek játszóházban vehettek részt – többek között játékosan, színezők segítségével megtanulták felismerni az allergén növényt –, azok a szülők pedig, akik egy (vagy több) csokor parlagfűvel érkeztek, becserélhették azt egy-egy cserép gyógy- vagy fűszernövényre. S mivel a délutánba még „belefért", a kishegyi buszfordulónál is lekaszálták a parlagfüvet.

Olvasóink írták

  • 1. maszili 2008. augusztus 09. 15:40
    „Öttevényen is van parlagfű, nem is kevés.Bejelentés ide, bejelentés oda, őkelme semmivel sem törődik csak nől, nődögél.S addig mit csinálnak az arra hivatottak,hogy elpusztítsák? Ki tudja?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyelv a kapocs

Győr - Negyedszázados jubileumot ünnepelve nyitotta meg a Radnóti Irodalmi Társaság és a Rákóczi… Tovább olvasom