Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Parkolóház épül az ifjúsági ház helyén Győrben - itt tart a munka

A tervek szerint halad a parkolóház építése a győri Árpád úton, jelenleg földmunka jeleit láthatjuk a kerítésen túlról a körülhatárolt területen, az egykori ifiház helyén. Helyzetképet kértünk a beruházó Győr-Szoltól.
Mint korábban beszámoltunk róla: a lebontott Petőfi ifjúsági ház helyén hatszintes, többfunkciós, zöldtetős parkolóház épül, az 1,7 milliárdos beruházás munkálatai év végén kezdődtek. Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol szóvivője érdeklődésünkre elmondta: a tervezett ütemben haladt a kivitelezés, ami azt jelenti, hogy várhatóan decemberre készül el a 200 helyes parkolóház, amelynek épületében egy 223 négyzetméteres próbatermet kap a Győri Balett is.
Jelenleg a föld folyamatos elszállítását és ezzel párhuzamosan az alapozás előkészítését végzik az ifjúsági  
ház helyén. Fotó: Bertleff András
Jelenleg a föld folyamatos elszállítását és ezzel párhuzamosan az alapozás előkészítését végzik az ifjúsági ház helyén. Fotó: Bertleff András
A tervezett épület hat szintjéből négy a felszín fölött lesz majd, a tetőre pedig növényeket ültetnek. 
A kivitelezést végző WHB és az Euro Generál konzorciuma olyan technológiát alkalmazott, ami a téli munkálatokat is lehetővé tette, ezért már van miről beszámolni. Ozsvárt Tamás közölte: az építési területen körülhatárolták a munkagödröt, ehhez csaknem 200 darab betoncölöpöt használtak, amik az ideiglenes megtámasztást szolgálják. A munkagödör mélyítését több ütemben végzik, jelenleg is láthatjuk, hogy folyamatosan viszik el onnan a felesleges földet.

Ezzel egyidejűleg történik az alapozás előkészítése, 182 cölöpalapot fúrtak, s ehhez 420 köbméter betonra volt szükség. Jelenleg az alaplemez alatti teherhordó réteg kialakításán dolgoznak a kivitelezők, ez két ütemben történik. Amit pedig a saját szemünkkel is láthatunk: áll a 47 méteres toronydaru, amely magasságával és 50 méter hosszúságú gémjével a belvárosban dolgozó legnagyobb toronydaru.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így robbantották fel az olajgyári kéményt Győrben - látványos és lassított légifelvétel

Így robbantották fel az olajgyári kéményt Győrben - látványos és lassított légifelvétel
Huszár Máté olvasónk készített egy látványos felvételt a pénteki robbantásról. A videó… Tovább olvasom