Még dolgoznak rajta

2024.05.16. 17:04

Körforgalom készül Bágyogszováton

Körforgalmat alakítottak ki Bágyogszováton a szováti falurész temetőjénél. Még nincs készen, a közútkezelő még dolgozik a területen.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2023-ban újította fel a 85-ös főutat Bágyogszováttal összekötő utat. Ehhez kapcsolódóan Bágyogszováton a Fő utca, az Árpád utca és a József Attila utca csomópontja is új aszfaltot kapott. A felújítás során külön geodéziai felméréseket készítettek a szakemberek és megvizsgálták, hogy milyen további forgalombiztonságot növelő beavatkozást tudnának kialakítani a kereszteződésben. 

Három utca kereszteződése ez a csomópont.

Az ott közlekedő buszok és mezőgazdasági járművek kanyarodásához szükséges paraméterek miatt ugyanis nagyobb aszfaltburkolatú területek álltak rendelkezésre, ami ezért nagyobb átmenő sebességet is lehetővé tett a közlekedőknek. A felmérésekből és a csomóponti felülvizsgálatból azt a következtetést vonták le, hogy forgalomtechnikai eszközök segítségével kialakítható egy úgynevezett egysávos mini körfogalom. Ami viszont csak a nevében mini, mivel minden minimális követelménytől nagyobb körforgalmat építettek ki. 

A projekt itt nem állt meg, ugyanis már folyamatban van a csomópont végleges kialakításához szükséges terelőelemek beszerzése és telepítése, melynek megvalósításáig a Magyar Közút az arra közlekedők türelmét és megértését kéri. Az aszfaltozási munkák és a forgalomtechnikai beavatkozások mind javítják a közlekedésbiztonságot és a csomópont áteresztő képességét, valamint a forgalom folyamatos fenntartását.

Még nincsen kész a körforgalom Bágyogszováton.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában