Női labdarúgás

2024.05.16. 08:00

Gólkirálynővel készül az ETO a bajnoki döntőre

Kisalföld.hu

Vachter Fanni (zöldben) lett a bajnokság gólkirálynője. Fotó: R. Á.

Véget ért az NB I alapszakasza, és immáron a rájátszásra készülnek az érintett csapatok a Simple Ligában. A végeredmény: 1. FTC 62 pont, 2. ETO 58, 3. MTK 53, 4. Puskás Akadémia 48. 
Az alapszakasz gólkirálynői címét – amely egyben a bajnokság gólkirálynőjét jelenti – Vachter Fanni, az ETO válogatott játékosa szerezte meg. Toronymagasan lett első 29 találattal, mögötte Siklér Kinga (MTK) következik 17 góllal. Az első ötben végzett a szintén győri Kocsán Petra is – 10 alkalommal volt eredményes –, noha sérülése miatt csak a mérkőzések töredékén vehetett részt. 
A bajnoki finálét harmadik éve az ETO FC Győr és a Ferencváros vívja, idén az alábbi időpontokban: 
1. mérkőzés: május 20. (hétfő), 15.45 óra, Budapest, Kocsis Sándor-sporttelep. 
2. mérkőzés: május 23. (csütörtök), 17.30 óra, Győr, ETO-stadion. 
3. mérkőzés (ha szükséges): május 26. (vasárnap), 20 óra, Budapest, Groupama Aréna. (A mérkőzéseket élőben közvetíti majd az M4 Sport televízió.) 
Nem akármilyen erőpróba vár tehát a lányokra, hiszen adott esetben hét nap alatt három mérkőzésen kell szerepelniük! 
Remélhetőleg – főként a hazai találkozóra – szépszámú szurkoló látogat majd ki a stadionba, hogy szurkoljon a női csapatnak! 
A győri zöld-fehérek teljes mértékben megérdemlik a támogatást, hiszen idén Győr egyetlen kupagyőztes együttese, amely esetleges sikere esetén a város egyetlen élvonalbeli bajnokcsapata is lehet. Nem beszélve arról, hogy az ETO-nak több szempontból is van miért visszavágnia a ­Fradinak. 
A szintén két győzelemig tartó bronzcsatában az MTK és a Puskás Akadémia lép pályára. Az élvonalból a Budaörs és a Fehérvár esett ki, helyettük várhatóan a Bp. Honvéd és a Pécs érkezik majd a másodosztályból. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában