Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Pályázat nincs, Forgács irányít

A győri Nemzeti Színház menesztett igazgatója helyett Forgács Péter vezeti ideiglenesen az intézményt. Még nem írták ki a pályázatot a posztra.

Még nincs teljesen kész forgatókönyve a győri önkormányzatnak azután, hogy a fegyelmi tanácsként működő rendkívüli közgyűlés csütörtökön este – elsősorban gazdálkodási hibák miatt – úgy döntött, Korcsmáros György színidirektor megszegte közalkalmazotti kötelezettségét, így fegyelmi vétséget követett el, s emiatt elbocsátással sújtotta.

Ideiglenesen továbbra is Forgács Péter vezeti a Győri Nemzeti Színházat, aki lapunknak nyilatkozva elmondta: szívesen pályázna is a posztra. Az önkormányzat azonban még nem tudja, mikor és milyen feltételekkel írja ki a pályázatot.

Ottófi Rudolf kultúráért is felelős győri alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: Az biztos, hogy pályázatot írnak ki a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára, de hogy ezt milyen feltételekkel és mikor teszik meg, még nem dőlt el.

Újabb ülést tartanak

Csütörtökön ugyan újabb – ezúttal rendes – ülést tart a képviselő-testület, azonban ilyen napirendi pontot biztosan nem tárgyal, miután Borkai Zsolt polgármester a jövő héten a walesi Cardiffban tartózkodik, ahol eldől, Magyarország és Horvátország rendezheti-e közösen a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot. (A nagy sportesemény egyik helyszíne kedvező döntés esetén Győr lesz.)

Jogászok vizsgálódnak

Ottófi Rudolf hozzátette: egyelőre jogászaik vizsgálják a kérdést, mert Korcsmáros György elbocsátott színigazgató a döntés ellen halasztó hatályú keresettel fordulhat a Győri Munkaügyi Bírósághoz, s az eljárás akár el is húzódhat. (Tegnapi számunkban megírtuk: a direktor perel.) A politikus leszögezte: a színházban folyik tovább a munka, amit ideiglenesen továbbra is Forgács Péter irányít. Őt február 22-én Korcsmáros György felfüggesztésének idejére, de legfeljebb 90 napra bízták meg az igazgatói teendők ellátásával.

Forgács pályázna

A városvezetés tervei szerint mandátumát meghosszabbítják, ha a szükség úgy hozza. „Forgács Péterrel nagyon elégedettek vagyunk, hatalmas munkát végzett. Az intézmény által üdülési jogok vásárlására harminc évre kötött szerződésből például úgy tűnik, sikerül minimális veszteséggel kimászni" – fogalmazott az alpolgármester.

„Mindenki tudta, hogy nagyon más eredmény nem születhet a fegyelmi eljárásban, de megdöbbentő volt a határozottság, az, hogy a közgyűlés úgy döntött, Gyuri – akit a társulat szeret – még csak nem is rendezhet, és hogy büntetőfeljelentést is tesznek. Másrészt sokan – talán rossz szó, de – megkönnyebbültek, hogy vége ennek a hercehurcának" – mondta lapunknak Forgács Péter. A megbízott igazgató kérdésünkre kijelentette: ha a pályázatot úgy írják ki, hogy a feltételeknek ő is megfelel, mindenképpen pályázik az igazgatói posztra.

Hancz Gábor

Szerződéskötések két héten belül

Forgács Péter az elmúlt hetekről elmondta: összeállította a jövő évi műsortervet, és mindenki tudja, hogy a következő évadban milyen darabban szerepel, mikor lesz bemutatója, mikor kezdődnek a próbái. „Erre eddig még nem volt példa" – tette hozzá. A színészeknél már ott vannak a szándéknyilatkozatok, és két héten belül a szerződéseket is megkötik, ami jövő nyárig garancia a munkára és a fizetségre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmondtak Korcsmáros Györgynek

Kötelezettségei vétkes megszegése miatt felmondott Korcsmáros György színigazgatónak csütörtökön a győri közgyűlés. A polgármester ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, a direktor munkaügyi bírósághoz fordul. Tovább olvasom