Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Nem parkolóház: lakások lesznek

A győri Schwarzenberg utcai üres telekre a Strabag nem parkolóházat, hanem lakásokat épít majd.
Valóban elkelne még néhány parkolóház vagy mélygarázs Győrben, akkor is, ha a jelenlegi, Jókai utcai sem vált igazán népszerűvé, sokan idegenkednek tőle, és inkább az utcákon próbálnak helyet találni. A város azonban gyarapszik, a meglévő utcákat természetszerűen nem lehet tágítani, a parkolás a Belvárosban egyre nagyobb gond és állandó vita tárgya az ilyen-olyan megoldási próbálkozás. (Lapunkban erről már sokat írtunk.)

A „járható út" a jövőre nézve valóban parkolóházak, mélygarázsok építése. Ötletek, elképzelések vannak is ilyenekre, és biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb ezek konkrét formát is öltenek, ahogy majd a reménybeli beruházók „tehetsége" engedi.

SMS

„ Miért nem építenek Győrben több parkolóházat? A Belváros keleti felén is szükség lenne rá. Még »üres« hely is akad, például a Schwarzenberg utcában" – kérdezte szerkesztőségünktől egy olvasónk SMS-ben.
Ami konkrétan a Schwarzenberg utcát illeti, a szóban forgó „üres" terület a Strabag rt. tulajdonában van, itt működik az óriáscég győri, területi központja. Mint megtudtuk, a Strabag nem szándékozik a meglévő irodaház mellé újabbat építeni, ám a területtel határozott céljai vannak, és a tervek már el is készültek.

A leendő új épületben lesz ugyan némi irodai bővítés is, ám lényegesebb, hogy lakások kapnak benne helyet. A lakásokban pedig fiatal mérnökök, szakemberek – akiket a nemzetközi rangú cég elvei szerint sokféleképpen igyekszik magához csábítani, például a letelepedéshez szükséges lakásokkal.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízre kerül a Nádor aluljáró

Nem látványos, de technikailag annál érdekesebb szakaszába jutott a Nádor aluljáró építése. Tovább olvasom