Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Magukénak érzik a kezdeményezést

„Ásványrárón élő barátom kért segítséget az aláírásgyűjtésben: negyven éve járok hozzá, természetes volt, hogy Baranya megyéből is küldök szignókat” – mondta a szigetvári Szabó László.
„Én a Duna szerelmese vagyok, ásványrárói barátom pedig imádja a Mecseket és Villányt: negyven éve járunk évente egyszer egymáshoz. Amikor elküldte a Kisalföldben található aláírásgyűjtő ívet, természetes volt, hogy Baranya megyéből is segítem a népi kezdeményezést. Elvittem a horgász barátaimhoz a papírt, akik szignójukkal támogatták a kampányt. Úgy tervezem, hogy gyűjtök még aláírásokat. Szeretem a Szigetközt, sokat csónakáztunk már a Mosoni-Dunán, finom halászleveket ettünk, így az itteniek ügyét egy kicsit a magaménak is érzem" – mondta Szabó László, aki Szigetvárról küldött nekünk aláírásokat a népi kezdeményezésünkhöz.

A dunakiliti Kálmán Lászlóné is gyűjtötte az aláírásokat, segítve ezzel kampányunkat. fotó: bertleff andrás
A dunakiliti Kálmán Lászlóné is gyűjtötte az aláírásokat, segítve ezzel kampányunkat. fotó: bertleff andrás

A fertődi Marton Dénesné a környezetében gyűjtött. „A bátyám vízügyes mérnök volt Győrben, rajta és a Kisalföldön keresztül is képben vagyok Duna-ügyben. Fertődön kerestem támogatókat az aláírásgyűjtéshez, ami összejött, elküldtem" – nyilatkozta.

A dunakiliti Kálmán Lászlóné a Duna közelségéből érezheti az Öreg-Duna vízhiányát. „Amikor a gyerekek még kisebbek voltak, gyakran kirándultunk arrafelé: igaz, a férjem például vasárnap is kinn járt a vízparton. Fontosnak tartom, hogy sikeres legyen a népi kezdeményezés: elsősorban a faluban gyűjtöttem az aláírásokat, rokonok és barátok között" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Balett: gálaműsorral ünneplik a 30 éves iskolát

Gálaműsorral ünneplik a Markó Iván Kossuth-díjas balettművész által alapított győri balettiskola… Tovább olvasom