Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Látvány és pompa a barokk esküvőn

Mosonmagyaróvári pár kötött házasságot a tegnapi győri barokk esküvőn, háromszáz éves ceremónia szerint.

Tizennegyedszer rendeztek barokk hétvégét Győrben. Az első alkalom még a nemzetközi barokk évhez kapcsolódott, azóta pedig ez vált a győri nyár egyik leginkább várt eseményévé. A hivatalos elnevezés most már Barokk Esküvő és Történelmi Ünnepi Játékok, azonban az utóbbi program a szombati egész napos eső miatt elmaradt.

Szerencsére az égiek megkegyelmeztek a házasulandóknak: a péntek esti szerenád és a vasárnap késő délutáni ceremónia idején még és már jó volt az idő. Idén a mosonmagyaróvári 33 éves Varga Mónikát és a 38 éves Soós Attilát adta össze látványos külsőségek közepette Kerczó István anyakönyvvezető.

„A Kisalföldben olvastuk a hirdetést, hogy lehet jelentkezni párnak. Megemlítettem a menyasszonyomnak, nem szeretne-e barokk esküvőt. Igazából nem gondoltam komolyan, nem is akartunk még esküvőt sem. P meg fogta magát, és felhívta a megadott telefonszámot, amit csak utólag mondott el. Behívtak bennünket elbeszélgetésre, de még akkor sem hittük el, hogy minket választanak ki. Nem bántuk meg, hogy így történt" – mesélte a Kisalföldnek Soós Attila, aki a Lajta-parti városban egy számítástechnikai üzletet vezet. Hitvese egy függönyboltban dolgozik. A pár öt éve ismerkedett meg egy új mosonmagyaróvári diszkó buliján, de már vagy másfél évtizede látásból ismerik egymást, miután egymástól egyutcányira laktak. Eljegyzésüket idén áprilisban tartották.

„ A család örült az ötletnek. Az ismeretségi körben mindenki csodálkozott, hogy vállaltam, mert nem vagyok egy fellépős típus" – mondta a vőlegény. A menyasszonynak a korhű ruhák tetszettek leginkább, és az, hogy mindent megszerveztek helyettük, semmi után nem kellett futkosniuk.

A felvonulás ebben az évben új látványelemekkel lett gazdagabb. A menetet a megtermékenyítést jelképező háromméteres óriásnő vezette. Az ifjú párra hatalmas angyal vigyázott, s a négy erény – Erő, Igazságosság, Mértékletesség, Bölcsesség – aranykocsin követte őket. A közönség bolondzenészeket és bolondmenyasszonyt, két dámalovast, valamint minden korábbinál több, öt hintót láthatott. A forgatagot hatvan önkéntes, beöltözött statiszta növelte. A jelmezeket Gombár Judit tervezte.
A barokk esküvőt a hagyományoknak megfelelően táncház zárta.

KÉPGALÉRIA (a nagyításhoz kattintson a képre!):

 
 
 
 
 
 
 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz jelöltje

Szabó Jenő, a 21. választókerület jelenlegi önkormányzati képviselője vállalta, hogy a Fidesz… Tovább olvasom