Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Közmű rekonstrukció Győr-Szigetben és a Belvárosban

Március elején Győrben több helyszínen, teljes gőzzel indul a víz és csatorna vezetékek rekonstrukciója.

Győr-Szigetben a Kossuth utca- Híd utca - Ráth Mátyás tér térségében veszik birtokba a területet a csatornaépítők, itt megváltozik a forgalmi rend. A Belvárosban a Jedlik Ányos utcai építkezés mellett elkezdődik a munka a Szabadsajtó, a Stelczer Lajos utcákban és a Kenyér közben.

Itt inkább a gyalogos forgalmat érintik a munkálatok.

"Győr-Szigetben a Jedlik híd építéséhez kapcsolódó beruházások részeként március közepétől folytatódik a közműcsere" - tudtuk meg Biczó Lászlótól a Pannon-Víz Zrt. műszaki ellenőrétől.

Forgalmi rend változásra készüljenek a Híd utcában, a Töltésszer utcában. Szintén megváltozik a közlekedés rendje a Kossuth Lajos utcának az Erkel Ferenc és Ráth Mátyás tér közti szakaszán is.


Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.


Szigetben teljes útlezárásra terveink szerint nem kerül sor, az építkezéssel egy időben mindenhol és mindig biztosítunk egy forgalmi sávnak megfelelő szabad utat a közlekedőknek.

A pontos forgalomtechnikai terveken és a buszmegállók áthelyezésén jelenleg dolgoznak a szakemberek.

A víz és csatorna vezetékek cseréjének idején folyamatos lesz az ivóvíz és a szennyvízelvezetés - mondja a műszaki ellenőr.

A Belvárosban a Széchenyi térre csatlakozó kis utcákban szintén kicseréljük a víz és csatorna vezetékeket. Március második hetétől kezdve ideiglenes vezetékek épülnek, így az építkezés idején a vízellátás és a szennyvízelvezetés folyamatos lesz.

"A legnagyobb kihívást a szűk hely jelenti, minden centimétert ki kell számolniuk az építőknek, úgy hogy az ott lakókat legkevésbé zavarják az építkezéssel" - tudtuk meg Biczó Lászlótól a Pannon-Víz Zrt. műszaki ellenőrétől.

A Jedlik Ányos utcában jól halad a januárban megkezdett munka. Az építők közelítik a Dr. Kovács Pál utcát -ismertebb nevén Virág közt. Innét már csak 55 méter a Széchenyi tér, ahol csatlakozni fognak a nemrég megépült új közművezetékekhez.

"Az Apáca utcában még egy kis oldalirányú kitérőre lesz szükség, a Kenyér közig kicserélik a csöveket. Az itt lakók és az üzlet tulajdonosok minden dicséretet megérdemelnek, remekül lehetett együttműködni velük" - mondja a műszaki ellenőr.

Természetesen ehhez az építők rugalmas hozzáállása kellett. Ha valamelyik üzlethez az építkezés miatt nem tudtak beállnia az árufeltöltő autók, és kérte a tulajdonos, szívesen segítettünk az áruk pakolásában.

A februári hideg idő némileg hátráltatta az ideiglenes vezetékek működését, de a jégdugókat rendre felolvasztottuk. Egy rendkívüli eseményünk történt: az Apáca utcai csomópontnál az éj leple alatt idegenek egy teherautónyi építési törmeléket borítottak a korláttal lezárt területre.

Az ott lakók azonban partnerek voltak, a vízmű diszpécserszolgálatán hamar jelezték a problémát, így a tettest gyorsan sikerült azonosítani. A károkozó azonnal vállalta a helyreállítást és sűrű elnézést kérés mellett elszállította az építési törmelékét.A közműcserék kapcsán felmerült kellemetlenségekért a szolgáltató kéri az ott lakók és a közlekedők türelmét és megértését.

A munkálatokról folyamatos tájékoztatást olvashatnak a www.pannon-viz.hu weblapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Felolvasó˝ délután a színházban

Bátki Fazekas Zoltán verses összejövetelére várják az érdeklődőket. Az operista költőként mutatkozik… Tovább olvasom