Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Konzultáció a magyar-osztrák határ tényleges megnyitásáról

Dr. Horváth István, a Magyar Köztársaság bécsi nagykövete március 27-én, csütörtökön délelőtt megbeszélést kezdeményezett.
Dr. Horváth István, a Magyar Köztársaság bécsi nagykövete március 27-én, csütörtökön délelőtt megbeszélést kezdeményezett „a hazánk schengeni csatlakozásában érintett, a közúti közlekedés szempontjából korlátozottan igénybe vehető határátkelőhelyek helyzetének" áttekintésére.

A találkozó létrejöttét több tényező is indokolja, így Firtl Mátyásnak, országgyűlési képviselőnek, a megyei közgyűlés alelnökének a témában tett parlamenti felszólalásai, interpellációi (legutóbb március 17-én), illetve a megyei közgyűlés március 7-i ülésén elfogadott közgyűlési nyilatkozata, melyben a megyei képviselő-testület az alábbiakról határozott:

1. „A Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Közgyűlése kezdeményezi, hogy a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma vegye fel a kapcsolatot az Osztrák Külügyminisztériummal, a magyar-osztrák határon lévő valamennyi határátkelőhely tényleges - a gépjármű-forgalmat is lehetővé tevő - megnyitása, és a személyek szabad áramlásának európai uniós alapelve tényleges érvényesülése érdekében."

2. „Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Közgyűlése felhatalmazza alelnökét, hogy kezdeményezze – az általa vezetett delegáció útján - a Burgenlandi Tartományi Gyűléssel egyeztető fórum(ok) létrehozását az magyar-osztrák határon lévő valamennyi határátkelőhely tényleges - a gépjármű-forgalmat is lehetővé tevő - megnyitása érdekében."

A közgyűlési nyilatkozatban foglaltak szerint alakult ki azon személyek köre, akik a megyei delegációt alkotják, így Firtl Mátyás alelnök vezetésével Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés Külkapcsolati és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke, Wild Róbert, a GYMS Megyei Német Önkormányzat elnöke, valamint Hordós István, a Külkapcsolati és Idegenforgalmi Bizottság tagja és Stipkovits Pál, megyei közgyűlési képviselő.

Olvasóink írták

  • 1. joco1 2008. március 27. 05:59
    „Hát az a jó, hogy Nekik -a sorozatos balhék után- még erre is jutott idejük()bizottság alakitás, nyilatkozatok). Vagy ez csak "elterelés" a belső hatalmi válságrólé?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakul a Győri Egyetem Baráti Köre

Negyven éve, 1968-ban alapították a győri Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményét, s 2008.… Tovább olvasom