Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Két gyanúsítottja van a győri gázrobbanásnak

Két embert őrizetbe vettek a keddi győri gázrobbanással kapcsolatban, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Közveszély-okozással gyanúsítják őket, mivel a feltételezés szerint "közvetlenül hozzájárultak a robbanás bekövetkezéséhez" – mondta Kálmán Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

Kedd délután négy órakor robbant be a gáz a győri Szarvas utcában, egy négyszintes önkormányzati bárház üresen álló első emeleti lakásában.

Két lakó és három, a gázszivárgás elhárításán dolgozó tűzoltó megsérült, utóbbiak egyike súlyosan. A detonáció a lépcsőház mind a tizenkét lakását lakhatatlanná tette.

Felmentették az igazgatót
Csütörtök délután érkezett a hír, hogy a katasztrófavédelmi főigazgató, Bakondi György felmentette beosztásából a megyei katasztrófavédelmi igazgatót, Szüts György alezredest.

Információnkat az érintett is megerősítette, azonban hangsúlyozta, az nem függ össze a kedden Győrben történt robbanással. További nyilatkozattól az igazgató elzárkózott.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. mkrb 2011. január 23. 11:56
  „önkormányzati bárház :) ez sem rossz :)”
 • 26. annobon 2011. január 22. 18:51
  „24-hez: "Minden bevéteről és kiadásról kemény elszámolási kötelezettségük van." Jah kérem a mai rafkós világban ez csak nem lehet probléma! 25-nél van a lényeg, amit én is írtam a 17-ben. Az egészségügyben ugyanis rendes munkaidőben kellett volna dolgoznia. Ilyen nonprofit szervezetnél meg ugye kötetlen a munkaidő...”
 • 25. TAVIRÓZSA 2011. január 22. 18:13
  „-REDWINDOV ÉS HAJASBABA!
  TELJESEN IGAZATOK VAN MERT HA HAVASINÉ EGYENES ÚTON JÁR AKKOR FOGJA MAGÁT LEMOND AZ ELNÖKI POSZTRÓL ÉS HÁTTÉRBE VONUL. AMÚGY ÉN IS KIVÁNCSI LENNÉK MIBŐL ÉL , MERT AZT HALOTTAM NEM DOLGOZIK " VÁLALKOZÓ" . DE MI A VÁLALKOZÁSÁNAK FŐ PROFILJA?
  KÜLÖNBEN MEG A SÓGORNŐM IS TAG VOLT HAVASINÉ KIHASZNÁLTA AZ ISMERETSÉGEIT ÉS CSÚFOSSAN KIUTÁLTA A SZERVEZETBŐL. ILYENNEK ÉS OLYANNAK AKI NEM FIZET ÉS NEM RÁSZORULÓ NEM ADNÉK ÖNK. BÉRLAKÁST.MENJENEK ALBÉRLETBE!!”
 • 24. bander 2011. január 22. 15:54
  „Na akkor mégegyszer!
  A Győri Nők Független Szervezete Nonprofit szervezet. Abból él hogy adományokat gyűjt és továbbadja rászorulók és hozzájuk fordulók részére. Az elnök mellett van a helyettes a könyvelő az ellenőrző bizottság. Minden bevéteről és kiadásról kemény elszámolási kötelezettségük van. Ügyvédi közösség segíti a rászorulókat ingyenes tanácsasdással.Az adományok Te bugyuta:minden alkalommal a kérvényező félhez jut el.Minden alkalommal megjelenik a kisalfőld hasábján mikor mit osztanak. Legutoló dec.23.-án volt a Petőfi Ifjusági házba. 30 gyermeknek és szüleinek szereztek egy felejthetetlen estét és adták át összegyűjtött adományukat 130000Ft értékben. Most a gázrobbanásban lakásukat elhagyóknak adták át a gyors segélyként összegyűjtött élelmiszer csomagokat.név szerint összesen 80ezer Ft értékben. A rétes KÖJÁL engedély és minden szükséges előkészülettel-kesztyű tető terítő csomagoló anyag stb. ami kell-papírok megtekinthetők a helyszínen ahol árul a szervezet. Tehát mire átadásra kerül az adomány ezer papirozáson átvételi elismerésen fut keresztűl. Tudom mert én csinálom nem az elnökasszony. Ő van szem előtt mert ő a legagilisabb. minden elismerésünk az övé. Mi csak a háttérmunkát végezzük becsülettel. Lehet utánunk csinálni.Jól ismerünk téged aki állandóan rágalmazod a munkánkat. Ezért nem foglalkozunk veled tovább.Szép napot mindenkinek.”
 • 23. hajasbaba 2011. január 22. 14:19
  „Havasiné ... <moderálva>
  Minden ürügyet kihasználva kéreget, az adományokat lefölözi és talán dob is valamit a bajba jutottaknak , de köztudott dolog , hogy ebből él. Nem is rosszul. Nem furcsa ,hogy pénzszerző akcióinak mindig akkora hírverést csinál , de az átadásról senki sem hall. -Legalább is én még ilyet nem láttam a Revitában és a Kisalföldben sem olvastam róla soha!- El lehet gondolkodni!!! Ahogy arról is mit keres a szociális bérlakásban!”
 • 22. hollokoszt5 2011. január 22. 11:38
  „Jharcsas!

  Ezt akarták, a cigánybűnözésre szavaztak, úgyhogy megérdemlik.. majd a vezérük segít.. menjenek a rózsadombra panaszkodni.. <...moderálva>”
 • 21. Jandex 2011. január 22. 07:13
  „Olyan "izék" vagytok!:) Hát végre dolgoztak egy kicsit a segííílykéért,naa!:) Különben is melyikőtök tudná elintézni egy perc alatt,hogy teljesen felújítsanak 12 lakást?! :))) /Jaaa,hogy mennyibe kerül és hogy Emberek voltak életveszélyben???Senki nem várhatja tőlük,hogy ingyen dolgozzanak,ők nem segélyszervezet(még ha Mi fizetjük a segélyüket akkor sem!)/
  Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok a Tűzoltóknak!
  15. Bolla_Andras 2011.01.21. 18:18 /te nagyon igavonó vagy!/
  Gondolod,hogy gyufával keresték a szivárgás helyét?!”
 • 20. Földönjáró 2011. január 21. 20:28
  „T. 4. REDWINDOW

  Akár milyen furcsa is számodra, de a Vajzer igazat mondott. Az A-B-D lépcsőház önkormányzati, a C a felrobbant pedig GYŐRSZOL tulajdonú. Ha Ön kiakarná bérelni, nosza lehet. a lakbér Piaci alapon működik, mint egy albérlet. Ha megnézi a GYŐRSZOL honlapon találhatott kiadó lakásokat ott a bérleti díjjal együtt. Úgyhogy az kapja meg e lépcsőházban a lakást, aki hajlandó odaköltözni és fizeti a bérleti díjat, akár Ön is. Előbb tájékozódjon, utána gyalázzon.”
 • 19. jharcsas 2011. január 21. 20:10
  „Miért kell a bajban lévőket még bántani? Lehetne sok mindennel segíteni. Méry Judit próbál segíteni az amúgy is rászorulókon, csak meg lehet neki köszönni, amit tesz. Jó magyar mentalitás: legegyszerűbb belerúgni valakibe, pedig lehetne ez másként...
  Egyébként hányunknak jutott eszébe: kimenni a robbanás helyszínére, megkérdezni: segíthetek..?
  Juc”
 • 18. umberto 2011. január 21. 20:06
  „Gyanúsan hamar elkapták a feltételezett tetteseket.

  És gyanúsan sokszor nem kapják el az egyébként mindennap ügyködő fémtolvajokat. (Nap mint nap hallani a hírt, hogy kábeltolvajok miatt késnek a vonatok X vonalon. Nap mint nap.)

  Van valakinek valami tippje?”
 • 17. annobon 2011. január 21. 19:15
  „16-hoz: az említett hölgyhöz még annyit, mielőtt telehüppögnénk egy százas pézsét, hogy eredeti foglalkozása szerint fogorvosi asszisztensnő volt. <moderálva> Egyszerűbb legyekkel telezsongott ponyván árulni a győri nők rétesét. (Cukrászdában is kapni olcsóbban...) Ennyi”
 • 16. MTT 2011. január 21. 18:39
  „Havasiné ezer éve vállalkozó, akkor, mikor egyedül felnevelte a gyerekét és hajnalok hajnalán, esőben, hóban, télen fagyban ponyvázott, sátrazott, akkor senki sem irigyelte. Ugye, magyar mentalitás?”
 • 15. Bolla_Andras 2011. január 21. 18:18
  „Felmentették, mert kritizálta a tűzoltók szakszerűségét. Berobbant amikor már ott voltak. Ezt nem tűrik, csak szólok... Bebukta.”
 • 14. igazszó 2011. január 21. 12:54
  „http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/gazrobbanas_megszolalnak_a_lakok_-_videos_interju/2199494/

  ezt érdemes megnézni! Győra város polgárai nem hülyék, kilóg a lóláb ebben az ügyben is!
  Semmelweis uti cigánylakások is leégtek...valami véletlen folytán, aztán érdekes dolgo, hogy ki és mit épített oda!!!!
  Ja és kik is laknak cociális bérlakásban????? Havasiné Méry Judit a városi nőszervezet vezetője, támogatott, miközben vállalkozó, több kocsija van....miből???? Nem igaz, hogy a város vezetői ezekről nemtudnak!”
 • 13. Kisanna 2011. január 21. 12:05
  „Abban a házban lakók bérlik ezeket a lakásokat több tízezer forintért! Tulajdonképpen albérlet, csak nem magánszemélytől, hanem az önkormányzattól bérlik! Ez különbözik a szociálisan kiutalt bérlakásoktól, amiket alacsonyabb áron bérelhetnek a rászorultak!”
 • 12. imre1964 2011. január 21. 12:04
  „Cigánybűnözés nincs ugyebár ezért valaki meg kell aki elviszi a balhét.
  Ez rasszizmus a Magyarok ellen.”
 • 11. annobon 2011. január 21. 11:58
  „Állítólag nincs összefüggés a robbanás és a leváltása között. Hangsúlyozom: állítólag!”
 • 10. mr_akkush 2011. január 21. 11:53
  „Gratulálni tudok.”
 • 9. ccc 2011. január 21. 11:31
  „de most komolyan: hát most mit tehet róla nyomorult főlánglovag? Nem a tetteseket kéne a Dunakapu téren nyilvánosan megrugdosni?”
 • 8. matuskaszilveszter 2011. január 21. 11:20
  „Na hál istennek, megvan az első áldozat leváltották a tűzoltók főnökét! Ám én még szabadlábon gyüjtöm a bodzát........ha-ha-ha.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás: már van egy gyanúsított

A rendőrség egy embert előállított a Győrben kedden történt gázrobbanás helyszínéről. A kórházban ápolt tűzoltók állapota javult, felmentették a megyei katasztrófavédelmi igazgatót. Tovább olvasom