Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 20°C Még több cikk.

Halpusztulás a tavon

Több öt-hat kilós süllő lebegett élettelenül vasárnap reggel a győr-újvárosi Nép utcához közeli Somosi-horgásztavon. A víz felszínén olajréteg úszott, a Kisalföldet az esetről értesítő Rakonczai István azt állította, ez vezetett a halpusztuláshoz.
Az állóvíz a Fonoda Horgászegyesület kezelésében van. A férfi elmondta: nyilvánvaló, hogy valaki olajat engedett a vízbe. Tárda – aki nevének közléséhez nem járult hozzá – hozzátette: mások már szombaton arra lettek figyelmesek, hogy oxigén után kapkodva pipálnak a süllők, de amikor ők aznap kint jártak, még nem tapasztaltak semmi különöset.

Az esetet lapunk bejelentette az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség ügyeletén. Németh Zoltán igazgató kérdésünkre elmondta: az ügyeletes azonnal helyszíni bejárást tartott a horgásztónál, mintát is vett a vízből a későbbi laboratóriumi vizsgálatokhoz.

Az érintett öblözetben valóban volt olajszerű anyag – biztosan nem gázolaj – a vízen, de csak rendkívül kis mennyiségben, ami megítélése szerint nem okozhatta a halak pusztulását. A tó sötét színe ugyanakkor algaburjánzásra utalt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az igazságos forradalmak mindig diadalmaskodnak

„Az 1848-as szabadságharc és az 1956-os forradalom között sok különbség van, több mindenben… Tovább olvasom