Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Győriek képviselik Magyarországot Izmirben

Győriek képviselik Magyarországot Izmirben a Nemzetközi képzőművészeti konferencián. 2012.szeptember 21-24. között.

A World Art Games művészeti olimpiát jövő nyáron rendeznek meg / Horvátország / Zágrábban és több horvát nagyvárosban.

A rendező szervezet az alapötletet az olimpiai hagyományok értékeiből merítette, és építette fel alapkoncepcióját, de elsősorban a képzőművészet bemutatása szándékával.

A World Art Games (WAG) nemzetközi interkulturális szervezet legfontosabb törekvése, hogy hidakat építsen a különböző kultúrák között, valamint minél több emberrel megismertetni a kortárs művészeti ágakat és a világban fellelhető művésze ti mozgalmakat, áramlatokat.

Legfontosabb alapértékei között szerepel a béke, a tolerancia, szolidaritás, megértés, ennek okán is hasonló eszmeiséget képvisel, mint a sportolimpia.

A mozgalom elindítója és jelenlegi elnöke Peter Weisz, festő, humanista, filantrópus.

A szervezet évente egyszer konferenciát szervez, az első 201-ben Zágrábban volt. Ott, mások mellett a Győrben élő Rovács Jolanta képviselte Magyarországot, aki a magyarországi szervezetet megalakítását is szorgalmazta és a elnöki poziciót i betölti.

A magyar szervezet tagjai egyelőre valamennyien győriek: Csurák Erzsébet, Lipovics János, Kelemen Benő Benjamin, Borbély Károly, Almási Róbert.

A következő nemzetközi konferenciát – több mint 60 ország részvételével- 2012. szeptember 21-24 között a törökországi Izmirben tartják, ott Rovács Jolanta és Csurák Erzsébet selyemfestő iparművész képviseli hazánkat.

A konferencián a delegáltak bemutatják a hazai és győri képzőművészeti élet jellegzetességeit és törekvéseit, valamint Csurák Erzsébet két munkájával is szerepel a konferenciával egy időben megrendezésre kerülő képzőművészeti kiállításon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NAV: Felajánlások civil szervezeteknek

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, külön törvényben meghatározott módon és… Tovább olvasom