Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Győri cég készül a budapesti tőzsdére

Győr - A győri székhelyű Matusz-Vad Kft. a jövő évben tőzsdei belépést tervez, ennek a döntésnek az alátámasztását szolgálja, hogy a cég 50 millió forintról 200 millió forintra emelte törzstőkéjét eredménytartalékának terhére. A fagyasztott élelmiszerek kereskedelmével foglalkozó, az idén várhatóan 5 milliárd forint forgalmat elérő, magyar tulajdonú kft. 2009 elején részvénytársasággá alakul.
A Budapesti Értéktőzsdére lépés során a cég első körben nem kíván részvényt kibocsátani, elsődleges célja a technikai listázás, fő törekvésként pedig terjeszkedni akar, akvizíciókat szándékozik végrehajtani. Kis piaci részesedéssel, de jó vevőkapcsolatokkal és szellemi tőkével rendelkező konkurens cégeket szeretne megszerezni, hogy kiaknázhassa a bennük rejlő lehetőségeket.

A vállalkozás ez év júliusában lépett be a Tőzsdeképes Cégek Klubjába, jelezve ezzel a partnereknek, a vásárlóknak és a beszállítóknak, hogy erős középvállalatként pozicionálja magát. A társaság közel hatszázféle terméket forgalmaz, tavaly 4,1 milliárd forintos forgalmat bonyolított, összes hűtőkapacitása 1800 tonna. Munkatársainak száma megközelíti a kilencvenet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékező és kedvcsináló rádióamatőrök

Győr - Az Arany János művelődési ház ad otthont annak a Rádióamatőr-emlékkiállításnak, mely az… Tovább olvasom