Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Győrbe érkezett Orbán Viktor - videóval

Ünnepélyesen átadták a megújult Barátság Parkot. Tekintse meg online közvetítésünket, s olvassa el, mit mondott Orbán Győrben.


15.50:
Orbán Viktor és Borkai Zsolt ünnepélyesen átvágták a szalagot, amellyel a Barátság Park hivatalosan megnyílt a lakosság előtt. A park üzemeltetését Győr Megyei Jogú Város Sportigazgatósága végzi, melyre Borkai Zsolt polgármester ünnepélyesen felkérte Molnár Péter igazgatót.


Orbán Viktor a Barátság Sportparkban


A program további részében sportmérkőzések, asztalitenisz-, tánc bemutatók zajlottak. Az első labdarúgó mérkőzés kezdőrugását Orbán Viktor végezte el. (A Barátság Park megnyitóján résztvettek a mai Győri ETO FC-ZTE bajnoki mérkőzést ingyen megtekinthetik, amit a kisalfold.hu online közvetít.) 

A Megasztár 4 ezüstérmese, Fekete Dávid is szórakoztatta a közönséget.

Galéria! (Fotók: Cseh Róbert)15.47: Dunai Antal olimpiai bajnok a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében adott át emléklapot Borkai Zsolt polgármesternek. Gratulált Győrnek és további sikereket kívánt.

15:45: Orbán Viktor beszédét követően Borkai Zsolt emléklapokat adott át a Barátság Park rekonstrukciójában közreműködőknek.    

15.42: Borkai Zsolt után, Orbán Viktor is ünnepi köszöntőbe kezd. Az ellenzék vezére először azokat köszöntötte, akik a kerítésen kívülre rekedtek és talán az a meglepetés erejével hathatott, hogy a győri MSZP-s önkormányzati képviselőket is üdvözölte. Ezután a Fidesz elnöke külön megemlítette a gyirmót futballcsapatának jelenlévő vezetőit is. (A Gyirmót évek óta nagy ellenfele Orbán egyesületének, a Felcsútnak. - a szerk.) 

"A 2006-os önkormányzati választások előtt leültünk beszélgetni Zsolttal és szóba került az, hogy vajon szerencsés dolog-e, ha politikiai kezdőként megcélozza a polgármesteri széket.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina

Azzal bíztattam, hogy egy olimpiai bajnok sohasem lehet kezdő, hisz az olimpiai bajnokonak van a legnagyobb akaratereje, a politikához pedig elsősorban kitartásra és hitre van szükség. A győri Barátság Park beruházásához sem a kormány, sem az Európai Unio nem adott támogatást, ezt a szép létesítményt Győr városa magának köszönheti. Ezt azért is tartom fontosnak hangsúlyozni, mert úgy látom, hogy a közeljövőben elsősorban magunkra számíthatunk.

Az ilyen remek megvalósult példák adhatnak erőt ahhoz, hogy a terveinket megvalósítsuk."
 
Orbán Viktor elmondta, hogy a beruházás a gyermekeket és a fiatalokat szolgálja. Győr ezzel azt üzeni, oda kell figyelni a következő generációkra.

15.35: Borkai Zsolt lép a mikrofonhoz. "Húsz-huszonöt éve ötszáz méterre laktam a Barátság Parktól. Minden szombaton és vasárnap itt találkoztunk a barátaimmal.

Tisztában vagyok vele, hogy ennek a parkanak milyen remek közösségteremtő ereje van. Örömmel mondhatom, hogy kilenc hónap után felépült; ezzel megvalósítottuk egyik választási ígéretünket. Azt kívánom, hogy használják egészséggel, jó kedvvel a győriek, s vigyázzanak az értékeire" - mondta Győr első embere.   

15.29:
Most kezdődött el a megnyitó, Orbán Viktor mellett ott állnak a Fidesz legismertebb győri politikusai: Szakács Imre és Szijjártó Péter. A megnyitó ünnepség azzal kezdődött, hogy győri középiskolások zászlókat lobogtatva befutottak a center pályára.  

15.12: Megérkezett Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke. Orbán Viktor jelenleg Borkai Zsolt győri polgármesterrel sétál a főépület felé.  

15.08: A vendégek egyre népesebb tábora gyülekezik a megújult Barátság Parkban. Az utóbbi három évtized magyar labdarúgásának legnépszerűbb alakjai közül többen is tiszteletüket teszik. Itt van például Nyilasi Tibor, Vincze Ottó, Bognár György vagy a megyeiek közül Hannich Péter, Csertői Aurél. Mind a magán-, mind a közszférából több győri cégvezető is várja a hivatalos megnyitót.

14.56: A győri közélet színe-javával megkezdődött a rendezvény, de Orbán Viktor még nem érkezett meg.

Korábban

A létesítmény felavatásának legismertebb díszvendége Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke lesz.

Ezt követően kispályás labdarúgótornát rendeznek az ETO-öregfiúk, a Fidesz elnöki stáb, a Győr-, valamint a médiaválogatott részvételével.

Orbán Viktor győri látogatásáról élőben tudósít a kisalfold.hu.


Futófesztivál miatt lezárásra és terelésekre kell számítani

A rendőrkapitányság szombat reggel 8 és 12 óra között rendezvény miatt lezárja az Ifjúság körút Barátság park melletti szakaszát. Az ok: az új Barátság Parkban szombaton futófesztivált rendeznek.

A 23A jelzésű autóbuszjáratok terelő útvonalon közlekednek, a Virágpiac felé nem érintik egyik Ifjúság körúti megállóhelyet sem, de megállnak a Kodály Zoltán utca, gyógyszertár és a Kodály Zoltán utca, Földes Gábor utca megállóhelyeken.

Marcalváros felé az autóbuszok nem érintik az Ifjúság körút, Földes Gábor utca és az Ifjúság körút 49. előtti megállóhelyeket, de megállnak a Kodály Zoltán utca, Földes Gábor utca és a Kodály Zoltán utca, gyógyszertár megállóhelyeken.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáztűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat

Gáztűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat és adott munkát a győri tűzoltóknak pénteken délután. Tovább olvasom