Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Gázrekonstrukció 158 millióért

Győr - Nagyszabású rekonstrukciós munkákat végez Győrött az Égáz–Dégáz, ezek részben a nyár elején, illetve a nyár végéig befejeződnek,. A rekonstrukciók teljes költsége 158 millió forint.
„Látványos" munkákat végez a megyeszékhelyen az Égáz, szó szerint is, mert mindez útfelbontással, alkalmanként forgalmi korlátozásokkal jár. A rekonstrukció a régi gázvezetékek gyakori meghibásodása miatt vált szükségessé. A munkákat egyeztették a város útkezelő szervezetével (az útépítésekkel, más közműmunkálatokkal), és az érintett lakóit értesítették.

Kérésünkre az Égáz–Dégáztól Fábián János kirendeltségvezető részletes tájékoztatást adott a jelenleg zajló, illetve a még idén várható munkákról.

Marcalvárosban nagyszabású vezetékcseréket végzett a gázszolgáltató. Fotó: Szük Ödön
Marcalvárosban nagyszabású vezetékcseréket végzett a gázszolgáltató. Fotó: Szük Ödön

Török István utca
A Tihanyi Á. út–Szabolcska u. közötti szakaszon végeznek rekonstrukciót, amelynek kivitelezési költsége 23 millió forint. A befejezés határideje június 16. Már megépült a 815 méter hosszú vezeték, megtörtént gáz alá helyezése és az épületek átkötése is. Az útkezelő szervezettel egyeztetett módon helyreállították a gerincvezeték nyomvonalát.

Szigethy Attila út
A Tihanyi Á. út–Szabolcska u. között megépült 1157 méter vezeték, gáz alá helyezése és az épületek átkötése tart. A végleges aszfaltozáskor ismételten parkolási tilalom és forgalomkorlátozás várható, ehhez kérik a gépjármű-tulajdonosok türelmét. A kivitelezés költsége 29 millió forint, a befejezési határidő június 26.

Lomnic utca
A Táncsics M. u.–Nagy I. u. közötti szakaszon gerincvezeték építése tart 400 méter hosszúságban, az út parkolók felőli oldala, illetve a parkolók lezárva. A továbbiakban még meg kell építeni teljes hosszban a gerincvezetéket, ki kell építeni az épületek leágazó vezetékeit, nyomáspróbázni kell az új vezetéket. A befejezési határidő július 17., a munkálatok költsége 13 millió forint.

Lajta utca
Az itt folyó, 63 millió forint értékű munka kivitelezési határideje augusztus 18. Megépült 1410 méter hosszú vezeték, a gerincvezeték és az épületek leágazó vezetékei mindkét oldalon elkészültek.

Mivel a Lajta utcát, a Cuha, Répce és Ikva utcát, illetve a szervizutakon kialakított forgalomlassító „bukkanókat" nem lehetett felbontani, az új vezetéket a régi acélvezetékbe kell behúzni. Ezért a vezeték építése és gáz alá helyezése több szakaszban folyik. A Cuha utcától a Répce utcáig terjedő szakaszok gáz alá helyezése és az épületek átkötése megtörtént, a többi szakaszon folyamatosan dolgoznak. A Lajta u. aluljáró felőli keresztezése szintén bontás nélkül, a régi vezetékbe behúzással történik. Itt épül még a zöldterületen körülbelül 100 méter vezeték. A helyreállítás folyamatosan történik.

Még hét utca
Június közepétől megkezdődik azon gázvezetékszakaszok felújítása, ami összhangban van a város útfelújítási programjával, így elkerülhető, hogy a felújított útszakaszokat ismételten fel kelljen bontani. A következő utcákról van szó:
– Buda utca a Bartók B. út és Corvin u. között (a víz- és csatornafelújítást követően),
– Liezen-Mayer u. a Somogyi B. és Szigethy A. út között, Somogyi B. u. a Szent Imre út és Nagy Imre u. között, Kisdiófa u. a Tárogató u. és Zöld u. között, Csokonai u. a Szigethy A. út és Jósika u. között, Vörösmarty u. a Rákóczi u. és a Bástya u. között, Berzsenyi u.

Olvasóink írták

  • 2. etália 2008. június 02. 17:26
    „Té. az balog belajam!”
  • 1. elemerne 2008. június 02. 17:18
    „elemerne vok. 818éve mosgépszereloasszony. nem talulkoztam még akalgonittal a perm óta. De most megelőgűtöm,hogy ynem gyűn az istenért söm gadz abbú a csőbű.
    Balogh Istvan! kérem küldjön gazt . elfogyott a türámöm.
    elemérnéja 81éves mosogepszörrölöasszonysagja”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyámság, a közös fedél is teher

Győr - Egy ideig a fia vállalta Wagner Péter gondnokságát, később azonban szívesen megvált a… Tovább olvasom