Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Fidesz: Ajánlás és kérés a város érdekében

Összefogást ajánl és kér a Fidesz a helyi kereskedők és Győr gazdasági-társadalmi érdekében a város közgyűlésének szocialista frakciójától a bevásárlóközpontok fejlesztési koncepciója tárgyalásának kapcsán. Egyre sürgetőbb a volt Frigyes-laktanya ügye is.
Az utóbbi hetekben számos vita indult Győr jövőbeni fejlődéséről, s gyakorlatilag mindegyik olyan kérdés, amelyről fontos megismerni, elmondani a különböző véleményeket. Csütörtöki lapunkban írtunk arról a sajtótájékoztatóról, amelyet a Fidesz a hajdani állatvásártér területén tartott arról a kereskedelemfejlesztési koncepcióról, amelyet a város közgyűlése tárgyal majd. Az elhangzottakra azonnal válaszolt a város vezetése.

Védeni a helyi kereskedőket

Örvendetes változást történt, mondta a tegnapi győri sajtótájékoztatón Szijjártó Péter országgyűlési képviselő. Tisztázódott ugyanis egy félreértés, vagyis hogy a Fidesz nem általában a leendő bevásárlóközpontok ellen tiltakozik. Elsősorban a helyi kiskereskedők érdekeit tartja szem előtt, mert az üzletközpontok az ő létüket fenyegetik. Emellett  az az álláspontjuk, hogy az új üzletközpontok ne az eddig ilyen célra ki nem jelölt magánterületeken épüljenek, hanem a fejlesztéseket a már kijelölten erre a célra szánt önkormányzati tulajdonú területeken valósítsák meg – hiszen ez a komoly bevételi forrás a város érdeke. Szijjártó Péter megfogalmazása szerint ezt a véleményüket nem csak az ellenzékiek osztják. A Fidesz ezért ajánlatot tesz, és kéri a közgyűlés szocialista frakciójától, hogy a kereskedelemfejlesztési koncepció kialakításában működjenek együtt. (Úgy tűnik, ez az ajánlat nem kap merev elutasítást.)

Követeljenek ütemtervet!

Dézsi Csaba András, a Fidesz városi elnöke, önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón egy tíz éve húzódó gondról, a volt Frigyes-laktanya sorsáról beszélt. Mint mondta, a városfejlesztési koncepció vitái során sok kérdés szóba kerül, ez azonban mindig elmarad. Nem lát szándékot a tulajdonos részéről, hogy valóban fel akarná újítani az épületeket – amit egyébként maga a város is megtehetne, ha visszavásárolta volna korábban 250 millióért a most legalább 1,2 milliárdot érő együttest. Példaként említette a megyei kórház hasonló nagyságrendű, hasonló állapotú épületeinek felújítását.

A kérdéskör úgy kapcsolódik a bevásárlóközpontokhoz, hogy itt, a Volán-pályaudvar helyén üzletházat építene a Frigyes-laktanya tulajdonosa. Dézsi Csaba András szerint azonban kérdésére (mi a biztosíték, hogy az üzletközpont elkészülte a laktanyaépületek felújításával is jár) a tulajdonos azt válaszolta: semmi... A bevásárlóközponthoz nagy területre kiterjedő fizetőparkolós övezet, 30 kilométeres sebességkorlátozás tartozna, az Eszperantó utcát négysávossá építenék át, ráadásul a város pénzéből – mindez „megnyomorítaná" a nádorvárosiak életét. Ezért a Fidesz nem kéri, hanem követeli, hogy a város vezetői hassanak oda, hogy a Frigyes-laktanya tulajdonosa most már ne elképzeléseket, hanem konkrét ütemtervet mutasson fel, azzal együtt, a megvalósításhoz van-e anyagi kondíciója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy vita apropóján

Külső források megteremtésére, az önkormányzat építési telkeinek értékesítésére, és az úthálózat… Tovább olvasom