Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Építés előtt a Dunacenter

Győr - Több mint négymilliárd forintból, osztrák tőkéből építik fel a Dunacenter bevásárlóközpontot Győrben a Gardénia helyén. A finanszírozásba a Bank Burgenland is beszállt.

A jövő héten kezdik építeni Győr legújabb bevásárlóközpontját, amelynek megnyitását 2009. szeptember 3-ra tervezik. A generálkivitelező a West Hungária Bau és az Integrál-H Zrt. konzorciuma – tájékoztatta lapunkat a beruházó Pannónia Shopping Center Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója, Ivan Holler. A létesítmény a Gardénia csipkefüggönygyár egykori 1-es út melletti telepének helyére kerül.

A kereskedelmi és a szolgáltatóterület mintegy 17 ezer négyzetmétert tesz majd ki.
 
Mindehhez 650 parkolóhely épül. Az élelmiszer-kínálatot az Aldi szupermarketlánc biztosítja. A bevásárlóközponthoz helyi járatú autóbuszok is közlekedni fognak.

Ivan Holler kifejtette, hogy a beruházás pénzügyi háttere a világban érezhető pénzügyi problémák ellenére teljes mértékben biztosított. Ez áll abban a közleményben is, amelyet a bécsi tőzsde jelentetett meg szerdán a CA Immo Internationallal kapcsolatban. Utóbbi cég 50 százalékos tulajdonában van a Pannónia Shopping Center kft., míg a másik 50 százalék Ivan Holleré. A közlemény szerint a 18 millió eurós –  hozzávetőlegesen 4,3 milliárd forintos – győri projekthez a Bank Burgenland nyújt 11 millió eurós (körülbelül 2,7 milliárd forintnak megfelelő) hitelt. Az ügyvezető megjegyezte, erről már megszületett a megállapodás, ami 15 éves futamidőről szól. A témáról egyébként a börze lapjában, a Wirtschafts Blattban is közöltek híradást a héten.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a beruházás részeként mintegy 5 millió euró (hozzávetőlegesen 1,2 milliárd forint) értékben közlekedési, közmű- és egyéb közérdekű fejlesztések is megvalósulnak. Átépül a Kossuth Lajos utca és az 1-es főút csomópontja, utóbbira pedig az újvárosi temetői ág külön csatlakozik. A főutat a Rába-hídig négysávosítják, emellett felújítják a Csipkegyári utcát. A cég megoldja a gyalogos- és a kerékpáros-közlekedést is. Az 1-es főút mellett, a Kossuth utca felé eső részen zajvédő falat építenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A békéért szálltak a homokszemek

Győr - Himalájai buddhista szerzetesek két napig készítették Győrben azt a nagy homokmandalát,… Tovább olvasom