Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ejnye bejnye Viktor! - A kormány húzásai ellen kampányolt Győrben az LMP

Orbán Viktor és kormánya teljesen mást cselekszik, mint amit ígért. Az egykulcsos adórendszerrel közel egymillió ember jár rosszul - mondta Scheiring Gábor a győri Baross úton felállított LMP-s standnál.
Egy évvel a kormány hatalomra jutása után országszerte nő a kilátástalanság. Az LMP ezért "Nem erről volt szó" címmel kampányt indított. Ennek keretében Scheiring Gábor, az LMP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője minden megyébe ellátogat.

Csütörtökön délután Győrben, a Baross út "csónakos" szoboránál lévő standnál tartott tájékoztatót a képviselő.

"Orbán Viktor és kormánya homlokegyenest mást cselekszik, mint ami beígért. Kampányturnénk során feltérképezzük, hogy miként érinti az embereket az Orbán-csomag megszorítása és a munkavállalók jogainak megtámadása.

Scheiring Gábor a Baross úton Győrben.
Scheiring Gábor a Baross úton Győrben.

A kormány intézkedései kétezer milliárdos megszorítást okoznak. Az egykulcsos adórendszerrel közel egymillió ember jár rosszul. Továbbá számításaink szerint egyes társadalmi csoportok reálkeresete 8 százalékkal is csökkenhet" - állította Scheiring Gábor Győrben.


"Az Orbán-csomag döntéseivel elveszi a felemelkedés lehetőségét a vidéki térségektől is. Iskolákat, óvodákat zárnak be, tanárokat bocsátanak el. Csökkentik az egészségügyre és az árvízvédelemre szánt keretet.

Éves szinten 40 milliárd forintot vonnak ki a közösségi közlekedésből. A megszorítások keretében az álláskeresők jogait is megnyírbálják" - tette hozzá a képviselő.

"Az LMP számára elfogadhatatlan a kormány megszorító csomagja. A legnagyobb gond, hogy úgy tesz, mintha az emberek lusták lennének dolgozni. Ez nem igaz. A munkaerő-kereslettel van a baj. A munkaerő-keresletet pedig nem lehet mésképp növelni, mint célzott gazdaságfejlesztéssel" - áll az LMP kiadványában.

Olvasóink írták

  • 1. Star-Spangled 2011. június 17. 00:37
    „Nilus-volgyiek es Mateszalkaiak!!!! Huzzatok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békés tüntetés dudaszóval

Öt szakszervezeti szövetség tüntetett csütörtökön a kormány munkavállalókat érintő tervei ellen. Tovább olvasom