Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Borkai átvette a városházát

Hivatalosan vasárnap estétől, gyakorlatilag csütörtöktől van új polgármestere Győrnek.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK >>

A Fidesz Borkait indítja Győrben (2006-06-12) >>
A Fidesz Szabadhegyért (2006-09-09) >>
A KÉSZ Borkai mellett (2006-09-27) >>
A kisgazdák is Borkaiban bíznak (2006-09-02) >>
A kisgazdák nem támogatják Borkait (2006-09-04) >>
Borkai nem lett hűtlen (2006-09-20) >>
Borkai torna nélkül is boldog (2005-09-16) >>
Borkai visszavonná a rendeletet (2006-07-13) >>
Borkai: olcsó fűtéskorszerűsítés (2006-09-28) >>
Borkai: ''Az életben egyszer jön ilyen felkérés'' (2006-06-15) >>
Öt jelölt egy asztalnál Győr jövőjéről (2006-09-20) >>Talán az új idők jeleként a Honfoglalás című film betétdala, a Szállj, szállj sólyom szárnyán szólt csütörötk reggel fél nyolckor a győri városháza dísztermében, mielőtt megkezdődött az összapparátusi értekezlet. A pulpitusra dr. Kovács Lajos jegyzőn és dr. Horváth Klára aljegyzőn kívül az előző ciklus politikai vezetése – Balogh József polgármester, Kun András, Eredics Imre, Dömötörné Holeczky Judit és Schmidt Péter alpolgármesterek ültek fel –, de a polgármesteri székben már Borkai Zsolt foglalt helyet. A szocialista irányítás tizenkét év után szűnt meg Győrben, ahol a jobboldal a rendszerváltás óta először került kormányzó pozícióba. Borkai – aki Szöulban 1988-ban lólengésben végzett az élen – az első olimpiai bajnok Magyarországon, aki település irányítására kapott bizalmat a választóktól.

A csütörtöki hivatali értekezleten dr. Kovács Lajos jegyző megköszönte Balogh Józsefnek 26 éves hivatali és 12 éves polgármesteri munkáját. „Igényes, szigorú, többször türelmetlen, de mindig megértő főnök voltál" – mondta neki. Úgy fogalmazott, jönnek-mennek hírek az új polgármester városházi terveiről. Borkai Zsoltot arra kérte, a lehető legminimálisabb személyi változást hajtsa végre, és – a bizonytalanság megszüntetése végett – azt is gyorsan. Szerinte az apparátus kipróbált, lojális, és „a közigazgatás valahol egy szakma".

Balogh József azt hangsúlyozta, tizenkét év után nyugodt és tiszta lelkiismerettel állhat a választók elé. Hozzátette: a győri közigazgatási karra lehet számítani, mert nagy szerepe van abban, hogy a rendszerváltás terheitől roskadozó várost ma sokan irigylik.
Felajánlotta segítségét a hivatalnak és Borkai Zsoltnak is, mondván, ha várhatóan mindenben nem is tudnak megegyezni, de keresni kell az olyan célokat, amelyekért együttműködhetnek.
Az értekezleten Balogh József emléklapot és a város ezüst emlékérmét nyújtotta át a jegyzőnek, az aljegyzőnek, valamint a leköszönő alpolgármestereknek. Utóbbiak megköszönték a városháza dolgozóinak a sok segítséget.

Borkai Zsolt felemelőnek nevezte a pillanatot, majd megköszönte Balogh József városért végzett munkáját, amit szerinte senki nem kérdőjelezhet meg. Megjegyezte: valóban jönnek-mennek a – sok esetben nem valós – hírek. „A feladat adott, dolgozni kell, keményen, határozottan Győrért. Szükség van az önök munkájára" – jelentette ki az új polgármester. Megerősítette: átvilágítják a hivatalt, de nem a személyi kérdések miatt, hanem azért, hogy még hatékonyabb legyen, hogy még jobban tudja kiszolgálni a győrieket.

A hivatalos átadás-átvételi eljárás tegnap délelőtt történt meg. A jogszabály által pontosan meghatározott procedúra során az új polgármester részletes dokumentációt kapott többek között az önkormányzat költségvetési-pénzügyi helyzetéről, vagyonáról, folyamatban lévő ügyeiről. Ezt követően lapunknak elmondta: a városházi struktúra átvilágítása hétfőn kezdődik meg és várhatóan néhány hét alatt befejeződik. Az alakuló közgyűlésre jövő csütörtökön kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cégvezetők a cégösszevonásról

Győr új polgármestere, Borkai Zsolt a Kisalföldnek adott keddi interjújában kijelentette, az önkormányzati tulajdonban levő cégeket egy vagyonkezelő társaságba szeretné bevinni, javítva a gazdasági hatékonyságot. Kérdésünkre, hogy Borkai Zsolt számít-e ellenállásra, határozott igennel felelt, a cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban nagyon sok politikus ül. Tovább olvasom