Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Bolhapiac a válság ellen

Börcs - Feleslegessé vált, de még jól használható holmijaikkal egymást akarják segíteni a börcsiek.

Példájuk valószínűleg ragadós lesz, mert a válságban gyermekeiket nehezen eltartó szülőkön sokat segíthet a bolhapiaci cserebere.

– Mindenkinek akad feleslegessé vált holmija, vagy olyan, amit gyermeke kinőtt. Ezért találtuk ki a helyi bolhapiacot. Itt mindenki jól jár: aki elad, egy kis pénzhez jut, aki vesz, olcsón vehet – mondta el Inotai Zoltánné, amikor Farkas Anna lábára felsegítette a görkorcsolyát. Mivel illett rá, anyukájával meg is egyezett az árban, ötszáz forintért odaadta nekik. A kislány örült, ezentúl úgy gurulhat reggelente óvodába, mint társai. Az önkormányzati képviselő, aki megszervezte a bolhapiacot, a szinte új állapotban lévő korcsolyát azért adta ennyiért, mert a jótékony jelleget tartja fontosnak. Ha hintalovát is eladja, árát az óvodának ajánlja fel. Szerinte egy falunak jár egy bolhapiac, hasznára lehet a helybelieknek, városokban pedig lakóközösségek jöhetnek össze egymást segítő csereberére.

Használt gyerekholmi: Mindenki jól jár: aki elad, egy kis pénzhez jut, aki vesz, olcsón vehet. Képünkön Bogdán Patrik és Ádám.
Használt gyerekholmi: Mindenki jól jár: aki elad, egy kis pénzhez jut, aki vesz, olcsón vehet. Képünkön Bogdán Patrik és Ádám.

– Eladó üveggolyók! Megéri az elemes elefánt! – kínálta játékait tölcsért formálva a kezéből Bogdán Ádám. Testvérével válogatta össze, mi az, ami már nem tartozik kedvenceik közé, együtt költik el majd az összejött csokiravalót is. Pár száz forintot kértek csak a több ezerért vett holmiért is, de alkudni is lehetett Ádámmal. Szülei szerint legalább megtanul a pénzzel bánni, megérti, mi mennyit ér. Gintliné Borsodi Mária pedig olyasmit hozott el otthonról, ami ˝úgyis csak a padlást melegíti˝, de kidobni sajnálta volna, másnak pedig jól jöhet.

A focipálya szélén először bolhapiacozó börcsiek helypénzt senkitől se kértek. Viszont mivel jól sikerült akciójuk, azt tervezik, két hét múlva megismétlik. ˝Arra figyelünk, kereskedők itt ne csináljanak hasznot, nem akarjuk, hogy túl nagyra nőjön ez a fajta bazár˝ – szögezte le a szervező és hozzátette: a példát a schwechati ócskapiac adta nekik. Tudja, hogy külföldön régóta népszerűek, turistalátványosságnak számítanak a hasonlók, de az utóbbi időben adománygyűjtés céljából, lomtalanítás helyett is tartanak ˝garage sale˝-eket.


 Az APEH tájékoztatása szerint aki nem rendszeresen, csak egy-egy alkalommal árusítja családja használt cikkeit, annak nem kell az adóhatósághoz bejelentkeznie. Ha ingóságai ilyen jellegű értékesítéséből származó bevétele nem éri el az évi 200 ezer forintot, személyi jövedelemadó-bevallásában sem kell szerepeltetnie azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első tragédiák után indul a roham

Átlagosan ötezer és tízezer forint között mozog a szén-monoxid-érzékelők ára, a készülékek iránt ez… Tovább olvasom