Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A város filmeken emlékezik

Győr - Nagyszabású esten mutatkozik be hétfőn a Győri Filmalap. A „Város-Film-Emlékezet" című, Hollywoodot idéző gálán szó lesz a megyeszékhely filmes-televíziós múltjáról, jelenéről és jövőbeli lehetőségeiről is.
A győri közgyűlés idén májusban döntött a Győri Filmalap – hazánkban a harmadik – megalakításáról. A feladatok szakmai gondozásával, megvalósításával a Mediawave Alapítványt bízta meg a város. Az új filmes szervezet és archívum december 1-én este 8 órakor mutatkozik be Győrött, a Richter Teremben a nagyközönségnek. A látványos, show-elemekkel, sztárokkal tarkított gálán az érdeklődők betekinthetnek Győr és környékének filmemlékezetébe.

A nagyszabású program részeként levetítik a háború előtti híradórészletekből, az ötvenhatos győri eseményekről készült ismeretlen eredetű felvételekből, a hetvenes-nyolcvanas évek lázadó függetlenfilmes alkotásaiból, valamint a megszűnt Győri Városi TV archívumából válogatott anyagokat is.

Hartyándi Jenő, a Mediawave művészeti igazgatója elmondta: az önkormányzat által támogatott projekt célja többek között, hogy feltérképezze és koordinálja a város és a régió filmes, televíziós és médiapotenciálját, segítse a befektetői és szakmai szereplők egymásra találását, a film-, a televízió- és a médiaipar helyi megtelepülését, a forrásteremtést. Ennek egyik első összefoglaló megnyilvánulása a Győri Filmalap most megnyílt honlapja – www.filmfundgyor.eu –, amelynek gazdag kínálatában sok más mellett aktuális pályázatok, technikai, színész- és képes helyszínajánlatok, szállás- és vendéglátóipari lehetőségek, szolgáltatások is szerepelnek.

A művészeti igazgató megjegyezte: a város filmemlékezetéhez továbbra is várják azokat a Győrrel és környékével kapcsolatos filmtekercseket, videókat, amelyek még az alkotóknál vagy örököseiknél rejteznek.

Szándékaik szerint ezek is felkerülnének, megtekinthetők lennének a filmalaphoz kapcsolódó www.mediawavearchivum.hu-n, a regionális film és televíziós archívum honlapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén mogyorót nem hoz majd a Mikulás

Győr - Öröm is, szomorúság is vegyül a győri Mikulás idei készülődésébe. Csütörtökön indul útjára a… Tovább olvasom